В град Опака отново заработи аптека

2
Сбъдната е една мечта на жителите от общината, тъй като близо четири години в общинския център е нямало аптека
Сбъдната е една мечта на жителите от общината, тъй като близо четири години в общинския център е нямало аптека

Сбъдната е една мечта на жителите от общината, тъй като близо четири години в общинския център е нямало аптека

В Опака е разкрита и работи аптека. Сбъдната е една мечта на жителите от общината, тъй като близо четири години в общинския център е нямало аптека, която да работи по Здравна каса. Това каза заместник-кметът Румен Петков, който като представител на ръководството на общината, активно е работил за новата придобивка, предаде БТА.

Петков разказа, че от 2019 година администрацията търси различни възможности. Въпреки че има помещение, сериозен проблем се оказва липсата на кадри и по специално – на магистър фармацевт. Такива безуспешно са издирвани в цялата Търговищка област. На местните хора се налага да пътуват до Попово и Русе за закупуване на лекарства, изписвани по Националната здравноосигурителна каса, а и за широко използваните, които са без рецепта.

„С упорство и осъзнато постоянство успяхме да реализираме идеята с мисъл за хората ни. Свързахме се с млад и предприемчив човек – Християн Янакиев, собственик на аптеката, който живее в София. Той ръководи фирма, специализирана в търговията с лекарства. Младият човек е с корен от опаченското село Люблен и с желание откликна на поканата“, обясни заместник-кметът.

Днес в аптеката работят местните кадри фармацевт Стефан Мерджанов и помощник-фармацевт Бурчин Мехмедова.

По думите на Румен Петков жителите на града и близките населени места са доволни, защото спестяват време и средства, тъй като не пътуват до съседните общински центрове в търсене на медикаменти. Той се надява аптеката да продължи да се развива в полза и на хората, и на младия човек, инвестирал в родния край на родителите си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари