Собственик на автоморга в Русе отнесе акт за 20 000 лева

9
Инспектори на РИОСВ - Русе глобиха и оператора на регионалното сметище
Инспектори на РИОСВ - Русе глобиха и оператора на регионалното сметище Снимка: Dunavmost

Инспектори на РИОСВ - Русе глобиха и оператора на регионалното сметище

Експертите на РИОСВ-Русе извършиха 141 проверки на 116 обекта от контролираната територия през март. От тях 89 са съгласно плана, а 52 са извънредни. В рамките на осъществения контрол са дадени 49 предписания за отстраняване на констатирани несъответствия с екологичното законодателство.

През март са съставени 4 акта за установяване на административни нарушения, от които 3 са на юридически лица, свързани с неизпълнение на задължения по Закона за чистота на атмосферния въздух, Закона за управление на отпадъците и Закона за опазване на околната среда. Физическо лице ще бъде санкционирано по Закона за лечебните растения за непредставена годишна справка за реализираните през предходната година билки и техния произход.

През март са издадени две наказателни постановления на обща стойност 27 000 лв. Собственикът на автоморга, извършваща дейност под Сарайския мост в Русе е санкциониран с 20 000 лв. за липса на разрешение за дейности по третиране на отпадъци, а на оператора на Регионално депо – Русе е издадено НП в размер на 7 000 лв. за допуснато нерегламентирано изгаряне на неопасни отпадъци.

Общо събраните суми от РИОСВ-Русе по наложени глоби, имуществени санкции са 179,14 лв. и 10 280 лв. по еднократни и текущи санкции.

От получените суми през месец февруари 2024 г., на общините, през месец март 2024 г. са преведени 8 224 лв. Най-голяма сума е получила Община Разград в размер на 6 937,60 лв.

Пълният текст на месечната справка за контролната дейност през март е публикуван на интернет страницата на РИОСВ-Русе: https://www.riosv-ruse.org/kontrolna-deinost/16236-mesechni-spravki-za-kontrolna-deynost.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    Владо главата
    Отиде новият Мерцедес...
  • 1
    2
    :)
    мирко безхаберни какво да се прави
  • 8
    1
    Калчев
    Той попринцип е голям връзкар,как така е глобен😆
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари