РИОСВ - Русе провериха над 140 обекта през август

0
Екоинспекторите са съставили 11 акта за установяване на административни нарушения
Екоинспекторите са съставили 11 акта за установяване на административни нарушения Снимка: Dunavmost

Екоинспекторите са съставили 11 акта за установяване на административни нарушения

Експертите на РИОСВ - Русе извършиха 158 проверки на 142 обекта от контролираната територия през август. От тях 111 са съгласно плана за контролната дейност, а 54 – извънредни. В рамките на осъществения контрол са дадени 40 предписания за отстраняване на констатирани нарушения.

През месец август са съставени 11 акта за установяване на административни нарушения (АУАН), от които 7 на юридически и 4 на физически лица. Директорът на инспекцията е издал 7 наказателни постановления, с които на физически и юридически лица са наложени глоби и имуществени санкции в общ размер на 16700 лв.

На основание чл. 58г, ал. 1 от Закона за административните нарушения и наказания Директорът на РИОСВ - Русе е сключил три споразумения по съставени актове на обща стойност 5 670 лв.

Общо събраните суми от РИОСВ - Русе по наложени глоби, имуществени санкции са 10240 лв., а по еднократни и текущи санкции (чл. 69 от ЗООС) – 2 482,54 лв. По сключени споразумения по чл. 58г от ЗАНН са постъпили 8470 лв. От структурите на Национална агенция по приходите през месеца са събрани 10000 лв. по наложени имуществени санкции.

От получените суми през месец юли 2023 г., на общините през месец август 2023 г. са преведени 5 328,29 лв., като най-голяма сума е получила Община Разград - 3787,20 лв.

Акценти в работата на инспекцията през август са извънредните проверки и пробонабирания в гр. Разград във връзка със сигнали за неприятни миризми, проверките за чистота на населени места, по управлението на строителните отпадъци в общините и др.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    1
    Зеленясъл боклук
    Цона проверява, но само като дойде зам. министър да й сложи чатал на дебелия врат. Иначе само натиска фирмите за зелен рекет.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари