Снегът се завръща

0
Минималните температури ще са предимно между минус 3° и 2°
Минималните температури ще са предимно между минус 3° и 2° Снимка: БГНЕС

През нощта ще преобладава облачно време, но само на места в планинските райони ще превалява слаб сняг.

Ще духа умерен вятър от запад-северозапад, който след полунощ ще се ориентира от североизток и с него утре ще продължи да нахлува студен въздух. Минималните температури ще са предимно между минус 3° и 2°.

Утре преди обяд на много места в Северна България и планинските райони от страната ще превалява сняг. Около обяд валежите ще спират, а по-късно и облачността ще се разкъса и намалее до предимно слънчево време. Към 14.00 часа температурите ще са предимно между минус 2° и 3°, по-високи по Черноморието и в Югозападна България, но с нахлуването на студения въздух ще продължат да се понижават.

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е значително по-високо от средното за месеца.

Такава е прогнозата за времето, съобщава за Агенция „Фокус“ Мартин Славчев, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

Преди обяд по Черноморието ще има значителна облачност, но само на отделни места слабо ще превали. След обяд облачността ще се разкъса и намалее до предимно слънчево време. Ще духа умерен до силен вятър от североизток и с него ще нахлува студен въздух. Максималните температури ще са 3-5°, вълнението на морето ще е 3-4 бала. Температурата на морската вода е 8-9°. Преди обяд над планините ще има значителна облачност и валежи от сняг, повече по северните склонове. Ще бъде ветровито, ще духа силен, по високите и открити части и бурен вятър от север-североизток и с него температурите ще се понижават. Максималната на височина 1200 метра ще е около минус 6°, на 2000 метра - около минус 11°.

В сряда сутринта ще е ясно и тихо, минималните температури ще са между минус 9° и минус 4°. Преди обяд времето ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове ще духа слаб вятър от запад-северозапад, дневните температури ще се повишат слабо и максималните ще са между 0° и 5°. Ще започне увеличение на облачността, отначало висока.

В четвъртък ще има значителна облачност, на места, главно в Северна България и планинските райони ще превали слаб сняг. Вятърът ще се задържи до умерен от северозапад. В петък облачността ще се разкъсва и намалява, вероятността за валежи е малка. Вятърът ще се ориентира от североизток, ще отслабне, по-късно и ще стихне.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари