Служители на Областна управа - Русе дариха храни за пункта на БЧК на Дунав мост

0
Със собствени средства те закупиха близо 1000 пакетирани хранителни продукта, предназначени за подкрепителния пункт на БЧК
Със собствени средства те закупиха близо 1000 пакетирани хранителни продукта, предназначени за подкрепителния пункт на БЧК

Служители от Областна администрация – Русе откликнаха на призива на БЧК за дарения в помощ на бягащите от войната в Украйна

Със собствени средства те закупиха близо 1000 пакетирани хранителни продукта, предназначени за подкрепителния пункт на БЧК, намиращ се на гранично контролно-пропускателен пункт „Дунав мост“ при Русе. Идеята за инициативата е на заместник областния управител Людмил Христов, който отговаря за координацията с останалите институции на местно и национално ниво по въпросите относно мигрантите.

Продължава и националната кампания за набиране на дрехи и обувки – мъжки, женски и детски, спално бельо и топли завивки. Припомняме, че те трябва да са нови и етикирани. Хигиенни материали също се приемат като дарения. Даренията ще бъдат пакетирани и изпратени за бедстващото население в Украйна. Припомняме, че те се приемат в офиса на БЧК, намиращ се на ул. „Плиска“ 2, всеки ден, включително събота и неделя. Там могат да се носят и пакетирани хранителни продукти, както и вода. В рамките на кампанията на БЧК е активиран и кратък номер 1466 за всички мобилни оператори. На него всеки, който желае да подкрепи кампанията, може да изпрати есемес и да дари 1 лв. за пострадалите от конфликта в Украйна.

„Вярвам, че даваме добър пример и още много хора ще ни последват. Нека бъдем по-човечни и съпричастни“, коментираха някои от служителите на институцията.

От БЧК пък казаха, че са радостни, че всеки ден идват хора и всеки от тях помага с каквото може.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари