Словакия изпраща военни изтребители на Украйна

0
Словакия е едва втората държава, която ще изпрати военни самолети на Украйна
Словакия е едва втората държава, която ще изпрати военни самолети на Украйна

Словакия е едва втората държава, която ще изпрати военни самолети на Украйна

Правителството на Словакия одобри изпращането на изтребители МиГ-29 на Украйна, съобщи министър-председателят Едуард Хегер, предаде Ройтерс. Агенцията отбелязва, че по този начин страната засилва военната си подкрепа за Киев в борбата му срещу руската инвазия, пише БТА.

Словакия е едва втората държава, която ще изпрати военни самолети на Украйна, след като вчера Полша обяви, че в близките дни ще изпрати 4 изтребителя МиГ-29 на Киев, с което се превърна в първия от съюзниците на Украйна, който ще ѝ предостави такива самолети.

Единадесетте самолета МиГ-29, с които разполага Словакия, бяха извадени от употреба миналото лято и повечето от тях не са в оперативна готовност. Братислава ще изпрати само тези, които са в изправност, а останалите ще бъдат използвани за резервни части. Словакия ще предостави и част от своите системи за противовъздушна отбрана "2К12 Куб", заяви Хегер.

Съюзници в НАТО от бившия комунистически изток като Полша и Словакия са особено активни поддръжници на Киев след нахлуването на Русия в Украйна на 24 февруари миналата година, отбелязва Ройтерс.

Западните страни, които предоставят оръжия на Украйна, засега отказват да изпратят изтребители в подкрепа на Киев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Дамммм,
    Следващата легитимна цел на Русия!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари