Словакия и Полша готови да пратят заедно изтребители МиГ-29 на Украйна

0
Украйна моли Запада за изтребители, за да подсили отбраната си във войната / снимката е илюстративна
Украйна моли Запада за изтребители, за да подсили отбраната си във войната / снимката е илюстративна

Украйна моли Запада за изтребители, за да подсили отбраната си във войната

Властите в Полша и Словакия призовават съюзниците си да осигурят изтребители на Украйна и изтъкват, че са готови да изпратят своите съветски свръхзвукови изтребители МиГ-29 на Киев като част от международна коалиция, предаде АП, цитирана от БТА.

Засега остава неясно дали други западни поддръжници на Украйна са готови да направят тази крачка.

Мисля, че е време да се вземе решение. Хората в Украйна умират. Наистина можем да им помогнем, написа вчера във „Фейсбук“ словашкият министър на отбраната Ярослав Над.

Полският президент Анджей Дуда каза в сряда по американската телевизия Си Ен Ен, че Полша е готова да даде на Украйна своите МиГ в коалиция с други държави.

Над също каза, в сряда че обсъждал това с полския му колега на среща в Швеция и двамата са били единодушни по въпроса.

Полското военно ведомство каза в изявление, че Варшава е готова да предаде своите изтребители МиГ-29 на Украйна като част от международна коалиция.

Украйна настоятелно моли Запада за изтребители, за да подсили отбраната си във войната, която навлезе във втората си година. И макар Киев да получи обещания за танкове, някои от които вече пристигат, за момента няма признаци, че по-големите държави като САЩ и Великобритания ще се съгласят да изпратят и изтребители.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    боко тиквата
    В Банкя съм. Току-що ми хрумна в кухата кратуна, че и аз мога да пратя чертежите на самолети, които купих от американците за 4 милиарда, като военна помощ на Украйна. Не знам защо всички българи ме плюят и обиждат, откакто станах дебел и грозен, ама аз съм, и ще си остана техен вожд до края на прекрасния ми живот. айде оставям ви, че скоро Мата Хари идва...
  • 5
    2
    123
    Да си ги дават. Какво само крякат. Но те не дават, защото искат нещо в замяна. Готови били, ще давали, ами давайте де. Много ми е любопитно, какво следва след това за поискване.
  • 6
    1
    Предизборно
    https://postimg.cc/PC3d0gfS
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари