Силна буря връхлита Испания

5
Мощен циклон, разположен източно от Азорските острови, се насочва към Пиренейският полуостров
Мощен циклон, разположен източно от Азорските острови, се насочва към Пиренейският полуостров

Мощен циклон, разположен източно от Азорските острови, се насочва към Пиренейският полуостров

През следващите 24 часа, синоптичната обстановка над Пиренейския полуостров ще е под влияние на преминаващ циклон, идващ от суб-тропически ширини. Този циклон реално е подобен на тропичните или суб-тропичните циклони и носи голяма енергия. Този циклон всъщност ще пренесе доста влага от тропическите ширини, а сблъсъкът с по-хладните води и планински райони в Португалия и Испания ще доведе до значителни валежи, пише Meteo Balkans.

Очакват се и ураганни пориви на вятъра, като на места те ще надминат 120-140 км. в час. Сумарните валежи на места ще надминат 90-100л./кв.м. Тези валежи, могат да доведат до наводнения в Северна Португалия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Делибашева
    Ураганите, циклоните и тайфуните са едно и също природно явление. В Атлантическия и северната част на Тихия океан бурите се наричат „урагани“ на името на карибския Бог на злото. В североизточната част на Тихия океан същите мощни бури се наричат „тайфуни“. В югоизточната част на Индийския океан и югозападната част на Тихия океан се наричат „силни тропически циклони“.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари