Силен мач за Локо Русе в Добрич, въпреки загубата

0
Резултатът 3:0 за Добруджа не отговаря на показаното от двата отбора
Резултатът 3:0 за Добруджа не отговаря на показаното от двата отбора

Добруджа (Добрич) и Локомотив (Русе) изнесоха силен за стандартите на Трета лига двубой от поредния XXVI-и кръг на североизток.

Лидерите в класирането стигнаха до класика 3:0 с гол на Андонов преди почивката и с две попадения на Беадиров в края на срещата.

Резултатът обаче, не отговаря на показаното от двата отбора.

Първото полувреме предложи игра с бързо темпо и с много битка по целия терен, като заслугата тук бе повече на „железничарите“, които на моменти надиграваха домакините от Добрич. Защитата на Локо (Русе) бе безкомпромисна, халфовете умело рушаха играта на противника и го пресираха още в неговата половина. В предни позиции обаче, така и не се стигна до чисти положения, въпреки мощните рейдове на Динко Станчев и Стефан Митев.

Играчите на „Добруджа“ опитваха да организират атаки, но всичките им опити завършваха в защитния вал на русенци. Едва две минути преди почивката добричлии стигнаха до гол. Станимир Андонов се разписа директно от пряк свободен удар, като не остави шансове за вратаря Радосвет Христов.

Втората част започна със силен натиск на „железничарите“, а домакините много трудно минаваха центъра на игрището. Динко Станчев и Мартин Недков обстрелваха врата на противника. Гол за Локо (Русе) бе отменен от съдиите при спорна ситуация за засада. Най-чистото положение се отвори пред появилия се като резерва Валентинов, който в 72-ата минута получи топката с гръб към вратата в наказателното поле, обърна се и стреля, но ударът му мина над гредата.

Едва в последните десетина минути добричлии се активизираха и показаха защо са убедителен лидер в класирането на Североизточната трета лига. В герой за „Добруджа“ се превърна Беадир Беадиров, който на два пъти, в 80-ата и 88-ата минута, наказа грешки в отбраната на „железничарите“.

В добавеното време главният съдия Иван Руменов изгони с червен картон Мартин Недков от Локо (Русе) при спорна ситуация в наказателното поле на домакините от Добрич.

Имам много сериозни забележки към съдийството. Не знам защо по този начин трябва да се тика отбора на „Добруджа“ напред в класирането. Гледахме повторението при отменения гол, а също и при червения картон. Нямам думи. Изиграхме силен мач и можем само да съжаляваме, че не съумяхме да вкараме през второто полувреме. При 1:1 нещата нямаше да изглеждат така. Въпреки всичко съм доволен от нашето представяне и поздравих момчетата след мача“, сподели след края на двубоя старши треньорът на Локо (Русе) Ивайло Кирилов.

В следващия кръг „железничарите“ посрещат втория в класирането тим на Суворово. Срещата е насрочена за неделя, 29 април, от 16:00 часа. През седмицата ще стане явно дали мачът ще се играе в Русе или в Сливо поле.

Съставът на Локо (Русе) в Добрич: Радосвет Христов, Джан Али (46′ – Владимир Перчемлиев), Огнян Брайнов (82′ – Диян Руменов), Борислав Джарнавлиев, Ивайло Иванов, Мартин Рачев (56′ – Валентин Валентинов), Живко Парашкевов /капитан/, Стефан Митев, Мирослав Георгиев, Мартин Недков, Динко Станчев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари