Щедростта на русенци е Без Аналог

0

3 410 лева е сумата, набарана от петото издание на Благотворителен Базар Без Аналог на сдружениеЕквилибриум“. Базарът беше посветен на десетгодишния юбилей на сдружението. 10 години, посветени на грижата за децата за техния по-успешен и достоен старт в живота, за устойчивостта на семействата, от които децата имат нужда.

Този успех на коледната благотворителна кампания нямаше  да е възможен без безвъзмездната подкрепа на много партньори и приятели на „Еквилибриум“. На  първо място МОЛ Русе, които предоставиха пространство и перфектна организация за случването на всички идеи и съпътстващи Базара събития.

Български център за нестопанско право и Фондация „Америка за България“ предоставиха малка сума за закупуване на материали за реализирането на Благотворителния Базар Без Аналог.

Особени заслуги за успеха имат и всички, които активно участваха в самия Базар: Арена медия, Регионален исторически музей, Цвети Миланова с уникални татуировки, Лилия Межри с прекрасни бижута и Деляна Василева с коледен маникюр. Доброволци обслужваха огромното разнообразие от щандове и събития – Ани, Катя, Симона и Георги, ученици от Професионална гимназия по облекло и училището по изкуствата.

Списъкът на участниците е дълъг и всички те ще получат специалния сертификат „Благотворец Харбър“.

Средствата от Базара ще се използват за активната рехабилитация и кинезетерапия на 12 деца с тежки увреждания в „Розовата къща“ и 10 деца с увреждания, включени в програма „Ранна интервенция“ на Комплекса за социални услуги, който се администрира от „Еквилибриум“ и Клуб „Отворено общество – Русе“. Ще се до оборудва игровата зала, в която се събира групата за взаимопомощ „Необикновени родители на необикновени деца“.

Особено щедър и мил коледен жест за децата от комплекса за социални услуги направиха учениците от 2 г клас на СОУПНЕ „Фридрих Шилер“ с класен ръководител Маргарита Петрова, които в продължение на месеци са отделяли от джобните си парички и са пускали в специално бурканче, за да помогнат на своите връстници в затруднено положение.

Коледа за всички ще е по- светла, защото добротата и щедростта на малки и големи русенци е Без Аналог!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари