Благотворителният базар в Русенския университет събра 3000 лева

1
С част от парите ще бъде купен апарат за проверка на зрението
С част от парите ще бъде купен апарат за проверка на зрението Снимка: Dunavmost

С част от парите ще бъде купен апарат за проверка на зрението

Благотворителният коледен базар, организиран от студентите в Русенския университет успя да събере 3 хиляди лева, с които ще бъде купен апарат за проверка на зрението.

Благотворителният базар във фоайето на Русенския университет бе организиран от студентите от Бизнес-факултета и под наслов "Дарение - зрение" е събрана сумата от 3000 лева, предава БНР.

Една част от тези пари ще бъде преведена на фондация "Александър Русев" за изграждане на басейн за рехабилитация на деца с увреждания, друга за лаптоп за трудноподвижен студент, и третата - за авторефрактометър, който служи за проверка на зрението.

"Това е апарат, с който обикновено преглеждат всеки един пациент, когато отиде на офталмолог, за да се установи има ли късогледство или далекогледство и какъв е диоптърът. Този апарат ще бъде използван, за да се установи има ли някакъв проблем в зрението на студентите и да се насочат евентуално вече при необходимост, към специалист-офталмолог", обясни доц. Даниела Йорданова от Бизнес-факултета и основен организатор на базара, като поясни, че студентската инициатива е част от благотворителната дейност на специалността "Социални дейности" на Русенския университет.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    Пънчо Панков
    И ние с госпожата дарихме средства. Нали мъ напрайха Доктор
  • 4
    1
    Академично
    А защо, доц. Йорданова, сте пропуснали да опоменете, че този базар се провежда под егидата на председателя на междугалактическото академично пространство великият азиатски доктор хонорис кауза и български академик по тракторни науки, известен още като "геният от Павликени"? Засягате честта му на "единствен и недостижим" в превръщането на държавен университет в семейно-приятелски и дащен.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари