Мартенският благотворителен базар събра 1 600 лева

0
Събраните пари са в помощ на деца с увреждания
Събраните пари са в помощ на деца с увреждания Снимка: TVN

1570 лева в помощ на деца и младежи с увреждания събра Мартенският благотворителен базар „Мартенички с мисия“, съобщиха организаторите от сдружение „Еквилибриум“ в Русе.

По време на базара бяха предлагани мартеници, изработени ръчно от децата и младежите, които „Еквилибриум“ подкрепя в осем социални услуги в Русе, информира TVN.

Средствата, набрани от базара ще се използват за осигуряване на необходимите за децата и младежите с увреждания специални хранителни добавки, високо качествени течни храни за бебета с увреждания с потребност от постоянна медицинска грижа от Обединени детски услуги „Слънчо“. Повечето от тях са на сондово хранене, а целта на екипа на „Еквилибриум“ е да направят така, че бавно и полека сондите да бъдат премахнати и децата да бъдат захранени по нормален начин.

Мисия „Детство у дома – обич, сигурност, развитие“ е постоянна благотворителна кампания на „Еквилибриум“, която има за цел да подсигури по-високо качество на грижата за над 200 деца и подкрепа за техните семейства, с които организацията работи в община Русе и община Бяла.

Екипът благодари отново на всички, които подкрепят усилията за осигуряване на безопасна и грижовна семейна или близка до семейната среда за всяко дете, с което работят.

Източник: TVN
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари