Ще останем ли без прогноза за времето?

0
Четвърти месец метеоролозите и хидролозите алармират, че са на ръба на силите си
Четвърти месец метеоролозите и хидролозите алармират, че са на ръба на силите си Видео: BULGARIA ON AIR

"Страната ни няма да остане без прогноза за времето независимо от нечии желания."

"За щастие в държавата ни все пак има отговорни хора, с чиято финансова подкрепа ще продължим дейността си", коментира директорът на Националния институт по метеорология и хидрология проф. Христомир Брънзов, предаде Bulgaria ON AIR.

Той уточни, че протестът всъщност е бил насочен срещу ръководството на БАН, а не срещу правителството. След него е станало ясно, че не достигат 1 млн. и 200 хил. лева. Управляващите са дали обещание, че финансовите средства ще бъдат изплащани поетапно.

По-рано служителите от Националния институт по метеорология и хидрология заплашиха, че ще спрат своята дейност. Част от тях настояват да бъде изваден институтът от Българската академия на науките и да мине под шапката на Министерството на образованието и науката.

Четвърти месец метеоролозите и хидролозите в института алармират, че са на ръба на силите си. Синоптиците обясниха, че липсват средства не само за заплати - те не могат да си платят дори сметката за ток.

Служителите на института излязоха с отворено писмо до министър-председателя Бойко Борисов. В него те информираха, че ще спрат работа и ще подновят протеста си. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари