НИМХ прекрати протеста, ще има прогноза за времето

0
Според директора Христомир Брънзов протестът започва да се политизира
Според директора Христомир Брънзов протестът започва да се политизира Снимка: Труд

НИМХ прекрати протеста си и прогнозите за времето за медиите вече са възстановени

Това каза за БНТ директорът на института проф. Христомир Брънзов.

Причината е, по думите му, че протестът им започва да се политизира.

Малко преди това депутатите решиха чрез промени в Закона за водите институтът да премине към екоминистерството.

В пленарната зала против прехвърлянето се изказаха от ГЕРБ. Според Красимир Вълчев преместването на института е отмъщението от страна просветното министерство заради напускането на Института от БАН преди няколко години.

Според министъра на екологията Борислав Сандов обаче мястото му е именно в неговото министерство, тъй като то се възползва в най-голяма степен от изследванията му.

От НИМХ решиха да продължат протестната си готовност, докато не се приемат и членовете в закона, свързани с автономията им.

Ето какво каза малко преди това директорът на института:

"Ние не сме съгласни с това, но в крайна сметка законът си е закон и той важи за всички. В момента тук се събира групата, която координира процесите, за да видя какво са решили, но мисля, че това е - законите трябва да се спазват. Вече каква форма на протест ще предприемат, това го решават хората, колектива. Не е в моите права.

На въпроса "Имаше ли днес прогноза"?, Брънзов отговори:  "Не, нямаше прогнози, единствено тъй като има опасност утре за силен вятър в част от България жълт код, то е изпратен на БНР само като такова съобщение".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари