Шоколадът е на път да изчезне

0
Шоколадът е на път да изчезне

Най-неустоимият деликатес, който може за секунда да развали диетата и на най-упоритата жена - шоколадът, е на път да изчезне.

Международният център за тропическо земеделие прогнозира, че до 2050 година в резултат на изменението на климата, шоколадът може да изчезне.

Но докато това се случи, производителите на сладкиши измислят нови комбинации от вкусове и пълнеж за шоколад. Пример за това е шоколад от камилско мляко. Необичайният деликатес се произвежда от Al Nassma на основата на традиционните ориенталски сладкиши с мед и ядки, а представители на компанията твърдят, че този традиционен шоколад е по-здравословен, поради по-ниското съдържание на мазнини и е подходящ дори за диабетици.

Другият странен вид шоколад е такъв, който не се топи на 40 градусова жега. Новият продукт е резултат от над 10 години проучвания.

Най-скъпият чист шоколад Шоколадът Noka е известен като един от най-скъпите и вкусни десерти на света. В състава му са включени видове какао от най-добрите региони на планетата като Венесуела, Еквадор и Кот Дивоар. Той струва 854 долара за половин килограм.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари