Шефът на ООН призова Путин да не атакува Украйна

0
Дайте шанс на мира, твърде много хора вече загинаха, зове Антониу Гутериш
Дайте шанс на мира, твърде много хора вече загинаха, зове Антониу Гутериш Видео: Ruptly

Руският президент обяви началото на "специална военна операция" в Донбас

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш отправи личен призив към Владимир Путин да не атакува Украйна, минути преди руският президент да обяви военна операция срещу съседката си.

Президент Путин, спрете войските си да не атакуват Украйна, дайте шанс на мира, твърде много хора вече загинаха“, каза Гутериш по време на второто извънредно заседание на Съвета за сигурност за три дни във връзка с кризата между Русия и Украйна, предава NOVA

ИЗВЪНРЕДНО: Русия нападна Украйна

Докато световните лидери един след друг призоваваха Русия да се оттегли, Путин направи изненадваща реч по руската телевизия, като обяви, че е „взел решението за военна операция“.

Предупрежденията за възможна руска инвазия се засилиха в последните седмици, след като Москва струпа масивни войски по границите си с Украйна и по-рано тази седмица призна независимостта на два отцепили се региона на Източна Украйна.

Взривове разтърсват редица украински градове

Съобщението на Путин дойде, след като Кремъл каза, че лидерите на бунтовниците в Източна Украйна са поискали от Москва военна помощ срещу Киев.

Говорейки след Гутериш, заместник-секретарят на ООН по политическите въпроси Розмари ДиКарло каза в сряда, че има съобщения за „мащабно натрупване на войски и военна техника, придвижващи се към Украйна“ и че Русия е „затворила въздушното пространство“ за граждански самолети по границата между две държави.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари