Съществени валежи ни чакат към края на февруари и началото на март

1
Всяко смущение ще бъде последвано от краткотрайно захлаждане с няколко градуса
Всяко смущение ще бъде последвано от краткотрайно захлаждане с няколко градуса

Всяко смущение ще бъде последвано от краткотрайно захлаждане с няколко градуса

До края на обичайно мразовития месец февруари времето все по-настоятелно ще напомня за приближаващата пролет. В голяма част от дните дневните температури ще са доста над сезонните нива, предава NOVA. Слънчевите периоди ще се редуват с валежи от дъжд, а високите температури ще държат снежната граница на по-голяма надморска височина.

През първата половина на тази седмица дневните температури ще са между 7 и 12-13 градуса. Облачността ще е значителна, с краткотрайни разкъсвания. Ще има превалявания – слаби, краткотрайни и в незначителни количества. В понеделник те ще са тук-там около планините, вторник и сряда – на повече места.

В четвъртък и петък облаците ще се разкъсат в полза на слънцето. В ранните часове ще има условия за мъгли в котловините, низините и покрай водоемите – на повече места в Южна и Източна България. Следобедни температури - до 15-16 градуса.

Последните февруарски почивни дни ще са още по-топли - термометрите ще достигнат около и малко над 20 градуса. Ще духа мощен южен вятър с особено силни пориви северно от планините. Текущите прогнози допускат оформянето на средиземноморски циклон с валежи от дъжд в неделя, като се очаква и гръмотевична активност в Южна България.

Динамиката в Средиземноморието ще се запази и в последните календарни дни на февруари и първите на март. Дневните температури ще останат високо над обичайните, със стойности около и над 15 градуса. Метеорологичните модели посочват повишена вероятност за съществени валежи около 28-29 февруари и след това около националния празник 3 март. Всяко смущение ще бъде последвано от краткотрайно захлаждане с няколко градуса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари