Седмицата на любовта ще ни изненада с температури до 15 градуса

0
За кратко ще нахлуе средиземноморски въздух, който ще измести арктическите студове
За кратко ще нахлуе средиземноморски въздух, който ще измести арктическите студове

За кратко ще нахлуе средиземноморски въздух, който ще измести арктическите студове

В седмицата на виното и любовта Малък Сечко ще ни предложи по-спокойно и по-приветливо февруарско време. За кратко ще нахлуе порция средиземноморски въздух, която ще измести арктическите студове и ще осигури повече слънце, съобщи NOVA.

В ранните часове в понеделник за кратко видимостта в някои котловини, низини и покрай големи водоеми ще е понижена. Денят обаче ще е слънчев и почти безоблачен. В Дунавската равнина ще се усеща северозападен вятър, но дневните температури ще са по-високи от обичайните – със стойности между 5 и 10 градуса.

Във вторник и сряда ще има временни увеличения на облачността, но незначителни превалявания ще има на малко места – вторник в Северна България, а в сряда – около Черноморието. Температурите сутринта ще са около и малко под нулата, а през деня с леки колебания между 4 и 9 градуса. Ще е ветровито и именно вятърът ще създава усещането за по-студено време.

Сряда и четвъртък сутрин ще има условия за краткотрайни мъгли в ниската част на страната. Ще е слънчево с дневни температури до 9-10 градуса. Кулминацията на това февруарско затопляне ще е в петък с температури през деня в някои райони около 15 градуса.

В последните дни на тази и началото на следващата седмица през страната ще преминат два студени фронта. Първият ще обхване почивните дни с мощен запад-северозападен вятър. Валежите ще са краткотрайни от дъжд в равнините и сняг в планините.

Следващият студен фронт се очаква около 20 февруари. Освен силния вятър, той ще понижи температурите. След почти пролетен понеделник, ще последва застудяване с превалявания от дъжд и сняг. За ден два отново ще усетим полъх на зимата.

След това до 25-26 ще се радваме на слънчеви февруарски дни с постепенно повишаване на температурите над обичайните за този студен месец.

По планините снежната покривка е стабилна и краткотрайните топли периоди не би трябвало да създават проблем по курортите. Слънчевите дни ще предлагат перфектни условия за зимни спортове. Двата преминаващи студени фронта ще донесат нова снежна покривка в масивите на Западна България. Периодичните валежи и последващи затопляния обаче ще „наслоят” снега и ще повишат лавинната опасност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Трифон, Трифон Зарезанков
    И нека да честитим в аванс, любовта на най-новата светска двойка в града. С пожелание да не се теглят никкви заеми, задължаващи русенци да ги изплащат с данъците си. На единият май и семейния бюджет му е скъсан чувал, като този (бюджет), който управлява.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари