САЩ почете жертвите на 11 септември

0
Преди 15 години американците загубиха близо 3 000 човека в атентат, днес почетоха паметта им
Преди 15 години американците загубиха близо 3 000 човека в атентат, днес почетоха паметта им Видео: Нова телевизия

15 години след 11 септември - днес си спомняме за жертвите на най-смъртоносната терористична атака в историята на Съединените щати.

Перфектната сутрин преди 15 години. Пожарникарят Стивън Силър тъкмо е приключил своята нощна смяна в елитния отряд, който е отговорен за спасяването на други пожарникари. Стивън отивал да играе голф с тримата си братя. Но никога не стигнал, информира Нова телевизия.

Когато чул за удара по сградите на Световния търговски център, Стивън обърнал колата си натам, но успял да стигне само до тунела Бруклин-Батъри, който бил задръстен от коли.

Той излязъл от колата, сложил е екипировката си и почнал да бяга през тунела, който е дълъг повече от три километра. Този бяг на Стивън с повече от 30 килограма екипировка е вдъхновение за фондация на неговото име, която организира маратон точно през този тунел.

Организацията е събрала над 70 милиона долара, които помагат на деца, чиито родители са загинали на 11 септември. За 15-а поредна година роднини на жертвите прочитат техните имена.

Кандидатите за Белия дом Доналд Тръмп и Хилари Клинтън също са сред присъстващите на церемонията. Президентът Барак Обама почете годишнината в Пентагона.

"Винаги ще помним близо 3-те хиляди човешки животи, които бяха отнети толкова подло. Включително 184 мъже, жени и деца, които загинаха тук. Най-малкият от тях беше едва на 3 години", заяви Обама.

Според ново проучване обаче американците изглеждат по-притеснени от нова атака сега, отколкото преди пет години.

Междувременно стана ясно, че Хилъри Клинтън е напуснала най-неочаквано церемонията, след като й станало твърде горещо.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари