Съдийката за момичето с 400 шева: По снимка не можем да преценим нараняванията

0
Първи коментар на Районния съд в Стара Загора след случая с обезобразеното 18-годишно момиче
Първи коментар на Районния съд в Стара Загора след случая с обезобразеното 18-годишно момиче

Първи коментар на Районния съд в Стара Загора след случая с обезобразеното 18-годишно момиче

Припомняме, че тя бе нарязана с макетно ножче, а обвинен за случая е приятелят ѝ. Момичето е с 400 шева и обръсната глава. Случаят предизвика вълна от недоволство, тъй като предполагаемият извършител е бил задържан в началото за 72 часа, а след това е пуснат на свобода.

Според съда става въпрос за лека, а не тежка телесна повреда, защото момичето не е било с опасност за живота.

„Убеден съм, че съдебният състав единодушно подписал съдебния акт, е преценил доказателствата по делото и е взел това решение. Съдебният акт е законосъобразен. Той е в унисон с искането на представители на Окръжната прокуратура”, заяви председателя на съда Красимир Георгиев, предаде NOVA.

„В този случай ние сме длъжни при искане на най-тежката мярка да обсъдим доказателствата и те да подплатяват наличната квалификация, в която той е длъжен да отговаря по наказателния текст. Съдебното-медицинските експертизи са много важни, тъй като нямаме познания, за да установим нараняванията. Трябваше да установим дали заявеното в заключението покрива някои от признаците, които законът е въвел в чл. 129. В случая съдебно-медицинската експертиза установява наранявания, които по отделно и съвкупно сочат навременно разстройство на здравето, но не опасност за живота. Колкото и да звучи стряскащо и възмущаващо за общността, законодателят го квалифицира като лека телесна повреда. За да има средна телесна повреда трябва да има поне временно разстройство на здравето, което да е опасно за живота. Това не го установихме”, уточни съдия Таня Гьонева Коева, която е докладчик по делото.

„Тези производства са бързи, тоест ние трябваше въз основа само на тези доказателства да вземем нашето решение. Нямаме правомощия в рамките на въззивното производство да задълбочаваме предмета на експертизата. "

На въпрос ще подаде ли оставка след скандала, тя каза следното:

„Няма да подам оставка, обичам работата си. Благодаря на всички, които ме подкрепиха в това изпитание. Колегите ми знаят как работя, без да се хваля”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    6
    Какво значи по снимка не може?
    Да закриват тогава съдебна медицина. Ще чакаме да заколят някой пред съдия/ прокурор и тогава евентуално, може и да предприемем действия. Ама пак не е сигурно.
  • 6
    5
    Един човек
    Щом един човек ( визирам съдебният лекар) може да реши делото отначало за какво ни е съдебна система, прокурори, следователи и т.н. Предлагам съдебният лекар да определя и присъдите така ще ни излезе по евтино на държавата.
  • 13
    4
    ПРОКУРОРО
    ДА Я НАРЕЖАТ ТАЯ ДЪРТАТА , С НОЖА , ПЪК ДА РЕШЯТ КОЛЕГИТЕ И, ДАЛИ Е МАЛКА, ИЛИ СРЕДНА ТЕЛЕСНА . КОРУМПЕ Е , ЛИЧИ СИ ПО ДЪРЖАНЕТО И НАГЛОСТТА С КОЯТО СЕ ИЗРАЗЯВА. А ТОЯ ПРИМАТ , ДЕТО ГО ПОКАЗВАТ КАТО ИЗВЪРШИТЕЛ, ПРИ СОФИЙСКИЯТ ЦЕНТРАЛЕН , ЛИЧНО ЩЕ МУ ОСИГУРЯТ ПОНЕ ДВАМА ДА ГО СКАЛПИРАТ.
  • 16
    3
    wtf
    Алоооо...каква лека телесна повреда бе? Момичето е пратено в безсъзнание, нарязано над 20 пъти. Ами реално ако момичето не беше дошло в съзнание навреме щеше да и изтече кръвта бе. А вие имате наглостта да заявите, че не сте установили опасност за живота и. Това е ОПИТ ЗА УБИЙСТВО, не е просто телесна повреда.
  • 11
    2
    шебек
    Абе дърта кочино колко х** ти сложиха и колко пари ти дадоха за тая изцепка?? То се вижда всичко отгоре, не ми се мисли кво възмездие те чака..
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари