Организират протест в Русе в подкрепа на обезобразеното момиче

6
Недоволството, наречено „400 шева – Свобода или Смърт!“, ще се проведе в понеделник
Недоволството, наречено „400 шева – Свобода или Смърт!“, ще се проведе в понеделник Снимка: Dunavmost

Недоволството, наречено „400 шева – Свобода или Смърт!“, ще се проведе в понеделник

Русе е третият град, след Стара Загора и Бургас, в който ще се съберат протестиращи в подкрепа на обезобразеното момиче от Стара Загора.

Недоволството, наречено „400 шева – Свобода или Смърт!“, ще се проведе на 31 юли, понеделник, от 19:30 часа пред Съдебната палата в крайдунавския град.

Нека не сме безучастни зрители, знаем, че насилието не е решение, насилието е зло, което трябва да изкореним от нашето ежедневие!Утре може да бъдете Вие, дъщеря ви или Ваш близък!“, пишат организаторите в социалните мрежи.

Случаят предизвика възмущение и негодувание, след като бе публично оповестен. 18-годишното момиче е било буквално обезобразено с макетно ножче от своя приятел. Нарязани са ръцете, краката и гърдите, носът ѝ е счупен, косата ѝ е обръсната с машинка. Животът ѝ е спасен в болница, като раните са закърпени с 400 шева.

Снимки на обезобразеното момиче се появиха днес в социалните мрежи. Решихме да не ви ги показваме от морални съображение и уважение към жертвата на садистичния акт.

Предполагаемият извършител се казва Георги Николаев Георгиев. Той е бил задържан за 72 часа, след което прокуратурата е поискала постоянният му арест. Районният съд в Стара Загора е уважил искането, но след това Окръжният съд е пуснал обвиняемия, като е преценил, че се касае за лека, а не средна телесна повреда.

Наблюдаващият прокурор обаче е дал указания за изготвяне на допълнителна медицинска експертиза с оглед определяне вида и характера на причинената телесна повреда на пострадалото момиче, за да се прецени отново каква мярка за неотклонение да бъде взета за 26-годишния обвиняем.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    Менчо Милков
    Не съм бил бившата и настоящата си жена. За любовницата не пиша.
  • 4
    3
    А също
    Един народен представител от Русе, който се хвалеше в медиите, че със своя колежка е внесъл предложение за промени в Закона срещу домашното насилие, защо не се появи отново в медиите с подкрепа и участие в протеста. Но иначе протестира срещу шума на сметосъбиращи машини в малките часове. Хайде, господине, изразете позицията си!
  • 0
    2
    А защо
    Не виждаме и чуваме каква е позицията и ще се включат ли в протеста боркинята срещу домашното насилие от Динамика и нейината приятелка и едноименничка, която е на стари години докторант по икономика в Русенския ПУЦ и подмазваща се активно на селянина от Павликени та да стане и тя доктор. Заявете позицията си, уважаеми госпожи, срещу този ярък и омерзителен случай на насилие!
  • 18
    1
    Въпрос
    Защо това злокобно деяние съдиите не са го категоризирали като див садизъм?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари