Руската група "Вагнер" освободи над 100 военнопленници заради Великден

2
Над 100 мъже, някои от които куцат, а други са в носилки, носени от техни другари, бяха показани да вървят в редица по кален път
Над 100 мъже, някои от които куцат, а други са в носилки, носени от техни другари, бяха показани да вървят в редица по кален път Снимка: РИА новости

Над 100 мъже, някои от които куцат, а други са в носилки, носени от техни другари, бяха показани да вървят в редица по кален път

Руска частна военна компания "Вагнер" е върнала най-малко 100 украински военнопленници на украинските сили по случай православния Великден, показва видеоклип, разпространен днес от основателя на компанията Евгений Пригожин.

"Подгответе всички, нахранете ги и им дайте вода, прегледайте ранените", казва Пригожин в клипа, публикуван в "Телеграм" от пресслужбата му. После на кадрите се вижда група украински пленници, на които се казва, че ще бъдат върнати на украинските сили, за да отбележат православния Великден, посочва Ройтерс, цитирана от БТА.

"Надявам се, че няма да попаднете отново в ръцете ни", обръща се към тях въоръжен войник от "Вагнер", преди да им бъде наредено да се качат в камион, като някои от тях товарят пакети с бутилки вода.

Над 100 мъже, някои от които куцат, а други са в носилки, носени от техни другари, бяха показани да вървят в редица по кален път, докато мъж, качен върху танк, държи бяло знаме.

Началникът на канцеларията на украинския президент Володимир Зеленски - Андрий Ермак - съобщи, че 130 украински военнопленници са освободени и са се върнали у дома при "голяма великденска размяна". Не е ясно колко руснаци са били освободени при нея.

Руската ЧВК "Вагнер" постепенно изтласква украинските сили от Бахмут в Източна Украйна. Сега вагнеровци твърдят, че под техен контрол е по-голямата част от града, въпреки че Украйна многократно е оспорвала твърденията им.

Пригожин беше показан да поздравява бежанци в града, включително момче на име Владимир, преди те да бъдат евакуирани. Хората изглежда са спели в тясно мазе. Шефът на "Вагнер" раздаде на децата шоколади.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    3
    еее да
    путлер е много по- човечен направо избива хората без да се мъчат, да живеят
  • 3
    2
    Минчо
    Зеленски е мазен, алчен и гнусен чифут, нищо общо с християнството.
  • 9
    1
    Безумието на войната!
    Православни хора, които се избиват помежду си - докога!?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари