Илиян Василев: Не е важно дали има постановка, след Пригожин ще се появи някой друг

1
Имиджът на неуязвимост на Путин рухна, посочи бившият посланик в Русия
Имиджът на неуязвимост на Путин рухна, посочи бившият посланик в Русия Видео: bTV

Имиджът на неуязвимост на Путин рухна, посочи бившият посланик в Русия

„Мотивите на Пригожин са лични. Частните военни групировки са рожба на Путин, за да работят зад граница. Бяха много удобни. В хода на войната с Украйна се оказа, че натрупаният военен опит им позволява реализирането на задачи, които контрактната армия не може да изпълни“.

Това каза Илиян Василев, бивш посланик на България в Русия, предава bTV.

Ръста на частните военни компании е отражение и на разпадането на системата за сигурност в Русия. „Газпром“ има три такива компании, „Роснефт“ има още две и голямата част от олигарсите и големите компании имат такива. Какво означава това - те не вярват на общите системи за сигурност, които са в Русия. Тя е парцелирана ФСБ на един, армията е на друг, Путин създаде Росгвардия от 150 000 души“, посочи той.

Путин беше единственият, който балансираше между различните интереси, но загуби височина и имиджът му на неуязвимост рухна.

Не е важно дали има постановка, или не. Пригожин бе притиснат до стената, тъй като Путин и Шойгу поискаха той да предаде командването на „Вагнер“. Всички около „царя“ имат големи амбиции. Пригожин тръгна на „поход за справедливостта“. Той атакува Путин от екстремни позиции, че не е достатъчно ефективен в Украйна. Можеш ли да оцелееш след предизвикателство към царя? Шансовете на Пригожин да оцелее не са високи, ако остане териториално близо до Путин. Ако отиде в Африка, има по-голям шанс, но това не е важно, тъй като след Пригожин ще се появи някой друг“, добави Василев.

Пригожин спечели информационната война заради социалните мрежи. Всички търсеха и черпеха информация там. Шойгу и Герасимов изчезнаха, нямаха поява. Путин имаше едно изявление“, коментира още бившият ни посланик в Русия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    До 2
    Не се чуди,това е функция от броя прочетени книги...
  • -1
    3
    Илиянчо цепи ... нещо си!
    Само като видиш кой по кой тв се появяват - вервай, та вервай! И как ще има следващ, като стана ясно, че за 8 часа "все уладилось"! Ех, илиянчо, евроджендърче недоклатено, жълтопаветниче некъпано,не се показвай, увеличаваш броя на русофилите! И, козяк, незачет! И днес опорките много нефелни, бе! Не може ли нещо по-друго? То верно, че за евроджендърския планктон са супер, че даже и дупер! Ама ...! И, бацко, не се напиняй, козяшки лебец нема да има за тебе днес! Анадънму?
  • 8
    2
    Русенец
    Като слушам всички журналисти,политолози, социолози, "експерти"..... Имам асоциацията на "оправянето" на държавата от таксиметровите шофьори.
  • 9
    1
    важното е друго
    важното е западната пропаганда да продължава с пълна пара - до вчера беше държавно предателство, днес е само театър, ама вярвайте, глупци, че има надежда и за още подобни панаири в бъдеще... все едно гледам/чета Reuters, DW, CNN - най-продажните с най-яката пропаганда
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари