Русия засекрети данните за добива на нефт и газ

2
Публикуването на статистически данни за добива на тези енергийни източници се преустановява до 1 април 2024 г.
Публикуването на статистически данни за добива на тези енергийни източници се преустановява до 1 април 2024 г.

Публикуването на статистически данни за добива на тези енергийни източници се преустановява до 1 април 2024 г.

Москва засекрети информацията на производството на нефт и природен газ и кондензат в Русия.

Публикуването на статистически данни за добива на тези енергийни източници се преустановява до 1 април 2024 г. по силата на правителствено постановление, обнародвано в официалния портал за правна информация, съобщи ТАСС.

Решението на Кремъл е поредното косвено доказателство, че санкциите на Запада срещу държавата агресор работят, пише Сега. Ограниченията за закупуване на петрол и отказът на много европейски държави от руски газ доведоха до спад на цените и до свиване на пазарите за Русия, което пък налага неумолимо свиване на добивите.

Очевидно е, че Кремъл се опитва да скрие проблемите, като спира да огласява негативните данни. Както стана ясно неотдавна, данъчните приходи от нефт и газ се сринали с 46% през януари спрямо същия месец на предната година.

На 26 април Росстат пусна редовния си доклад за промишленото производство за първото тримесечие на годината. В него все пак има данни за добива на природен газ, но липсва статистика за производството на петрол. Според официалната информация през януари-март добивът на природен газ се е свил с над 14% на годишна база до 149 млрд. куб. м, като само за март годишният спад е с 15.3%. За петрола сривът е още по-голям, но тази информация вече не е публична.

Трайно надолу

"Откакто "Газпром" врътна кранчето, цената на природния газ в Европа постоянно спада! От лятото досега на европейските борси цената се срина с близо 90% и се върна на нивата от лятото на 2021 г.", коментира в профила си във Фейсбук икономическият анализатор Георги Ангелов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    Ванка с танка
    Трай бе маумун,байданизарана е баба ти.Ко стана -замръзнахме ли,нефт ли няма.Да еба и руските ви шматки -нали ни плашихте ,че няма да оживеем без вас.Сега пълните памперсите.Тръпните де ще ви го набият.Завладявате Бахмут от година.Убитници сте вие.Карай си москвича не звъни когато не те натискат.
  • 1
    2
    до 1
    Опитай се да обясниш какво каза, бе теле?!:) Руснаците русофоби ли искаш да са?:) Ама много се байдънизирахте проамериканските тролове.
  • 1
    1
    русенец
    мъко, мъко русофилска, край нямаш
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари