Русия е готова да доставя газ за Европа по "Северен поток-2"

0
Александър Новак разкритикува всички ограничения на цените на руския петрол
Александър Новак разкритикува всички ограничения на цените на руския петрол Снимка: БТА / АР

Александър Новак разкритикува всички ограничения на цените на руския петрол

Русия днес изрази готовност да доставя газ за Европа по газопровода "Северен поток 2", една от чиито линии не е повредена от течове. Това бе обявено от руския вицепремиер по въпросите на енергетиката Александър Новак, цитиран от Франс прес и ТАСС, съобщи БТА.

"Ако европейците вземат необходимите правни решения относно нейното сертифициране и премахването на ограниченията, вярвам, че Русия би могла, в кратък срок, да доставя газ по тази линия", каза Новак пред руска телевизия в края на среща на страните от ОПЕК+ във Виена.

Новак разкритикува всички ограничения на цените на руския петрол, които биха "нарушили пазарните механизми" и биха могли да имат "много неблагоприятен ефект" върху световната индустрия.

Говорейки за възможен "недостиг на петрол" в случай на приемане на такава мярка, предвидена от ЕС, той отново предупреди, че руските компании "няма да доставят петрол на страни, които използват този инструмент".

Междувременно президентът на САЩ Джо Байдън разкритикува остро драстичния спад в производството на петрол, обявен от ОПЕК+. Той определи решението като потенциално политическо главоболие, но и дипломатическо пренебрежение.

Байдън е "разочарован от недалновидното решение" на картела на страните производители и износители на черно злато, се казва в изявление на Белия дом.

ОПЕК+ реши по-рано днес да намали съвкупния добив с 2 милиона барела дневно през ноември.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари