Русия: В Украйна използваме хиперзвукови комплекси “Кинжал” и крилати ракети “Калибър”

1
Това съобщи на редовния си брифинг говорителят на руското Министерство на отбраната Игор Конашенков
Това съобщи на редовния си брифинг говорителят на руското Министерство на отбраната Игор Конашенков Снимка: ru.wikipedia.org

"Руската армия използва в Украйна хиперзвукови комплекси “Кинжал” и крилати ракети “Калибър”.

Това съобщи на редовния си брифинг говорителят на руското Министерство на отбраната Игор Конашенков, предава БНР.

Конашенков посочи, че в района на селището Константиновка в Николаевска област е бил унищожен голям склад за горивно-смазочни материали на украинската армия.

Обектът е бил поразен от акваторията на Каспийско море с крилати ракетиКалибър” и с хиперзвукови аеробалистични ракетиКинжал”, изстреляни от въздушното пространство над полуостров Крим.

Говорителят на военното ведомство уточни, че от склада се е снабдявала с гориво украинската бронирана техника, която води боеве в южната част на страната.

От акваторията на Черно море също са били изстреляни ракетиКалибър”, които са унищожили цехове за ремонт на бойна техника.

Конашенков каза още, че са били нанесени удари и по военна база в Житомирска област, при което са били убити 100 души - военнослужещи от силите за специални операции и чуждестранни наемници.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари