Украйна променя военната си тактика

0
Украинската армия преминава към отбрана в някои райони
Украинската армия преминава към отбрана в някои райони

Украинската армия преминава към отбрана в някои райони

Украйна променя военната си тактика, преминава към отбрана в някои райони и продължава с нападателни операции в други, заяви Михайло Подоляк, съветникът на украинския президент, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Подоляк заяви в публикация в приложението "Екс", че правителството сега е съсредоточено върху увеличаване на вътрешното производство на оръжие и ускоряване на преговорите с партньори за увеличаване на военните доставки.

Междувременно президентът на Украйна Володимир Зеленски проведе ежедневна конферентна връзка, след като получи доклади от разузнаването и фронта, съобщи Укринформ. Държавният глава съобщи за това в канала си в Телеграм.

"Продължава изпълнението на важни споразумения в областта на отбраната с нашите партньори. Получихме ракети за съществуващите системи за противовъздушна отбрана и нови, модерни зенитни системи. Благодарен съм на нашите приятели", заяви Зеленски.

Според него дават резултати и усилията за увеличаване на вътрешното производство на оръжия. По думите му за първи път Украйна е достигнала производството на шест гаубици за месец. Зеленски също така посочи, че коридорът за износ на украинско зърно продължава да функционира.

За ситуацията на фронта украинският президент посочи, че в районите на Бахмут и Авдеевка армията води отбранителни операции, а на юг действат офанзивно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    реализъм
    Ако Зеленски имаше качества на мъж, войн и дори малко акъл американците никога нямаше да го изберат за тази роля. На тях им трябваше точно това, някакво дребно актьорче комиче, което да свърши мръсната работа да изкара мечката от бърлогата да я видят, как изглежда! Всички помнят, как изглеждаше дребното момченце преди да го назначат за "герой" и въпреки химията и хормоните с които го тъпчата да заприлича на зелен хълк не им се получава той си е все същото нищо, смешник, което шефовете зад океана, ще приключат, когато решат!
  • 7
    2
    ами
    вместо от настъпление в отбрана, що не минете направо в капитулация?!?
  • 7
    1
    Укрите имали и ТАКТИКА?!!!!
    Ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-хах!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари