Украйна: Русия изпрати два ракетни крайцера в Черно море

2
Максималният залп на вражеските кораби може да бъде 16 крилати ракети "Калибър"
Максималният залп на вражеските кораби може да бъде 16 крилати ракети "Калибър" Снимка: БГНЕС

Максималният залп на вражеските кораби може да бъде 16 крилати ракети "Калибър"

"На 17 юни Русия изпрати два ракетни крайцера в Черно море. Общият товат може да бъде около 16 крилати ракети "Калибър". Това съобщава РБК-Украйна с позоваване на Военноморските сили на украинските въоръжени сили.

Днес Русия изпрати пет кораба в Черно море на бойно дежурство. Сред тях са два ракетни крайцера. Максималният залп на вражеските кораби може да бъде 16 крилати ракети "Калибър".

Освен това Руската федерация държи един кораб в Азовско море и осем в Средиземно море. Сред тях има един ракетен крайцер, чийто залп е 16 ракети "Калибър".

Медията отбелязва, че е обявена въздушна тревога в редица региони на Украйна, предава Агенция Фокус. ВВС предупредиха за ракетна опасност в източната част на Украйна, както и за заплаха от удари с балистични ракети в Николаевска и Кировоградска области.

Русия в морето

Русия използва Черно и Азовско море за свои военни цели, пише РБК-Украйна. В момента Азовско море е изцяло под контрола на Руската федерация. От източното крайбрежие руските сили често пускат дронове камикадзе в Украйна.

Руското господство в Черно море е намалено след освобождаването на Змийския остров (остров Св. Тома). Русия продължава да използва морето за атаки, пише медията. По-специално, военните често изстрелват крилати ракети от военноморски крайцера.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    21
    Контранаступай, сука!
    https://postimg.cc/872v7drq
  • 0
    20
    Прекрасна новина
    Специално за Бончо, Ванчо, Хахато и всички останали шизофренични личности. Чудесна новина за Будано от Германските медии https://starconnectmedia.com/kirill-budanov-head-ukraines-main-intelligence-unit-in-coma/?amp=1
  • 4
    19
    Ванчо хахато
    и що като украйна е загрижена за света иска да взриви АЕЦ Запорожие? (Ще кажеш "не", ама при посещението преди два дена от МААЕ са се опитали да заснемат руските отбранителни съоръжения) Малко е, че гръмнаха Каховка и предизвикаха екологичната катастрофа, а сега искат и по-голям мащаб с радиационно замърсяване 🤣 Хич и не ти искам отговора - то е ясно, ама поне вземи да мислиш малко...колкото ти позволява идиотизма
  • 8
    18
    до хахаха
    ти от доброволческия корпус на магарев ли си?!? кога поемате?!?
  • 4
    17
    до робчо
    за къде бе олигофрен 😁 "живееш" в някаква паралелна реалност... да не си и ти на белото на зеления?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари