Русия съобщи за ожесточени сражения в Украйна

0
Украинските сили превземат села и се окопават под огъня на руската артилерия
Украинските сили превземат села и се окопават под огъня на руската артилерия

Африканската мирна мисия си тръгна с празни ръце

Русия днес съобщи за ожесточени боеве на три места по фронтовата линия в Украйна, ден след като прие африканска мирна мисия, която не успя да предизвика ентусиазъм нито в Москва, нито в Киев, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Представител на назначените от Русия власти каза, че украинските сили са превзели селището Пятихатки в Запорожка област и се окопават там, под огъня на руската артилерия.

Вълнообразните“ офанзиви на врага, въпреки огромните загуби, дадоха своя резултат“, заяви той в социалната мрежа Телеграм.

Руското министерство на отбраната не спомена Пятихатки в ежедневната си сводка, в която съобщи, че силите му са отблъснали украински атаки на три участъка от дългата 1000 километра фронтова линия. В отделно съобщение на войсковата групировка „Изток“ на руската армия се казва, че Украйна не е успяла да превземе селището.

Агенция Ройтерс отбелязва, че не е успяла да потвърди информацията за обстановката на фронта от независими източници.

Засега няма коментар от страна на Украйна, която миналата седмица каза, че е превзела друго селище наблизо – Лобковое, както и редица селища източно от него. Украински официални представители са наложили информационно затъмнение, за да за подпомогнат оперативната сигурност, но твърдят, че Русия е понесла много по-големи загуби от Украйна. Служител от регионалните власти каза, че украинските сили са унищожили голям руски склад за боеприпаси в окупираната Херсонска област.

Според британското разузнаване най-ожесточените боеве се водят в югоизточната Запорожка област, около Бахмут и в Донецка област.

Руският президент Владимир Путин, който рядко коментира хода на войната, даде две необчиайно подробни интервюта миналата седмица, в които иронизира украинската офанзива и каза, че силите на Киев "нямат шанс", въпреки че наскоро са получили нови западни танкове. Коментарите му изглежда са имали за цел да успокоят руснаците в критичен момент на продължаващия от почти 16 месеца конфликт, когато Украйна се опитва да преодолее продължаващата от месеци безизходица на фронта и да си възвърне контрола над територията, която остава под руски контрол, посочва Ройтерс.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари