Училище "Възраждане" отбеляза 145 години от Освобождението на България

0
Водещи на събитието бяха ученици от различни класове
Водещи на събитието бяха ученици от различни класове Снимка: СУ „Възраждане“

Водещи на събитието бяха ученици от различни класове

Учениците от русенското СУ „Възраждане“ от 12 клас , участници в клуб “Съхрани българското“ с ръководител г-жа Марияна Цвяткова, отбелязаха 145 години от Освобождението на България. Водещи на събитието бяха учениците от 12 клас Никола Донев и Диана Коева. Кристияна Стойчева от 12 клас подготви презентация, посветена на Освобождението, представена от Кристиян Митев, Кристиян Балтаджиев, пише Вестник Утро.

Ученикът от 11 клас Венцислав Георгиев разказа много интересни факти за българското опълчение, взело участие в Руско-турската освободителна война от 1877-1878 година, за Самарското знаме и за Паметника Шипка. Зададе въпроси от българската история към присъстващите.

Учениците от 5 б клас Радостина Балбузанова, Семих Нури и Аделина Друмева с класен ръководител г-жа Зорница Василева рецитираха „ Опълченците на Шипка“ .

Михаил Манолов от 12 клас прочете есето на Златина Златева на тема :“ Какво е да си млад човек в България“. Той разказа и повече факти , свързани с Освободителната война

Участие взе и вокалната група „ Звънче“ с ръководител г-жа Детелина Петрова, които изпяха песните : „Вятър ечи“ и „ Къде си, вярна ти, любов народна“, прекрасни в своите нови облекла.

Г-жа Милка Иванова, библиотекар в училището, допринесе за тържественото отбелязване на годишнината, като се погрижи за художествената украса и оформление, с различни фотоси, снимки, разказващи за нашето Освобождение.

Моника Дачева, секретар в училището, помогна за техническата част на събитието.

Гости на събитието бяха г-н Станислав Георгиев, директор на СУ“ Възраждане“ , който разказа на присъстващите за Сан - Стефанския мирен договор, поздрави учениците за техния патриотизъм, г-жа Даниела Тодорова - зам-директор, г-жа Меглена Христова - зам-директор, учители и ученици.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    2
    Минувач
    Стамбето беше ли запасал панталонките до мишниците?
  • 2
    1
    Казанската Афера
    Училище "Вела Пискова"!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари