Русенци избраха своето "Място в сърцето"

0
Русенци избраха своето "Място в сърцето"
Снимка: touristlocator.com

Русенският кей стана "Място в сърцето" на русенци. Той събра 416 гласа в националната кампания на фондация "Работилница за граждански инициативи". На второ място гражданите на Русе са гласували за катедрален храм "Всeх Святих", а трети е "Парк на възрожденците".

До 30 юли ще продължи събирането на средства по кампанията, която има за цел да провокира дарителството и гражданското участие за подобряване състоянието на различни обекти в градската среда, които хората носят в сърцата си, като символ на града.

Валентин Борисов е предложил обекта-победител. Той се аргументира за избора си по следния начин:

"Едно от най-хубавите места на всеки град край Дунава е кеят край реката. За Русенският кей е предвидено цялостно обновяване, по проект на Общината, но това ще се случи най-рано през 2015-2016 година. С малко средства и доброволен труд, можем да направим Кея на Русе място за разходка, срещи, забавление и почивка. Мястото на всички русенци".

Националната кампания "Място в сърцето" се провежда за пръв път у нас и разчита единствено на гражданската инициативност. Тя се реализира от Фондация "Работилница за граждански инициативи", с което изпълнява мисията си да насърчава различни общности да поемат отговорност и да работят активно за социалното развитие. Ruse24.bg е медиен партньор на инициативата.

Източник: Ruse24.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари