Софийска детска градина се включи в кампанията за Бела от Русе

5
Борбата на смелото момиченце продължава
Борбата на смелото момиченце продължава Снимка: Facebook

Борбата на смелото момиченце продължава

Деца, учители и родители от детска градина „Росна китка“ в София изработиха мартеници и организираха благотворителен базар, за да помогнат на Бела от Русе, която има нужда от финансови средства за лечение.

Борбата ѝ продължава и приканваме всички, които могат, да продължават да ѝ помагат и занапред!“, призовават организаторите на благотворителния мартенски базар, предава БНР.

На 12 май 2021 година две годишната Белослава от Русе получава внезапен сърдечен арест докато си играе с другите деца на детската площадка и изпада в клинична смърт. За съжаление не получава първа помощ от свидетелите на инцидента и лежи мъртва до пристигането на линейката.

Детето е спасено, но изпада в кома. След 3 месечен престой в интензивно отделение на болница “Пирогов” малката Бела е транспортирана по спешност с турска линейка в турска болница в крайно тежко състояние, където в продължение на 5 месеца лекарите се борят за нейният живот и успяват да я стабилизират.

Лечението на мъничката Бела в Турция продължава. Състоянието на детето е стабилно и се контролира от турските лекари. Бела преминава през много интензивна рехабилитационна програма и показва значителен напредък, прави своите първи стъпки след инцидента.

Към днешна дата Бела все още е подложена на изключително интензивна рехабилитационна програма и все още не се е прибирала в България.

Средствата, които се изразходват за лечението и възстановителните терапии на Бела са високи, като само за месец януари към болница и физиотерапевти са заплатени над 17 000 евро.

До момента семейството успява да покрива разходите по престоят в Истанбул с лични средства, но вече започват да срещат затруднения.

Дарителска сметка:

IBAN:BG85 FINV 9150 1317 5575 50 BIC:FINVBGSF

За Белослава Бисерова Борисова

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари