Русенският университет бе домакин на семинар по редки болести

0

На семинара присъстваха множество студенти от факултет „Обществено здраве и здравни грижи"

Катедра „Здравни грижи“ на Русенския университет „Ангел Кънчев“ и Националният алианс на хора с редки болести /НАХРБ/ за поредна година проведоха семинар по редки болести. Той се състоя днес,14 декември, в Аула 2.101 на университета.

Целта му беше да се повиши информираността сред студентите, изучаващи специалности, ангажирани с проблемите за медицинската, трудовата и социалната рехабилитация, социалната адаптация на пациентите с редки заболявания и техните семейства.

На семинара присъстваха множество студенти от факултет „Обществено здраве и здравни грижи“, както и ръководството на факултета.

Началото на събитието постави деканът на факултета проф. д-р Никола Събев, който подчерта че редките болести са много на брой, затова съвсем не се срещат рядко. По тази причина информираността за тях е изключително важна за цялото общество.

Семинарът бе открит от г-н Владимир Томов, председател на НАХРБ.

С доклади участваха лекарите от УМБАЛ „Света Марина, гр. Варна: д-р Мила Димитрова - „Хиперинсулинемична хипогликемия“; д-р Андрея Янева - „Какво се крие зад ниския ръст?“; д-р Надежда Костова - „Синдром на Търнър – клиничен случай“; д-р Есра Ахмед - „Синдром на Силвър Ръсел – клиничен случай“; както и доц. д-р Ивелина Йорданова , д.м. от УМБАЛ „Георги Странски“ – Плевен – „Булозна епидермолиза“ и д-р Иоана Иванова от МБАЛ „Надежда“, гр. София - „Кажи ми от кой джинс си?“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Интересно
    А един азиатски корифей на тракторните науки защо не се вижда да е бил на това епохално събитие, за да изслуша доклада на д-р Андрея Янева - „Какво се крие зад ниския ръст?“? Зад такъв "снажен" ръст и неговият случай се крие шизофренична мания за величие на всяка цена, нарцисизъм и голяма алчност.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари