Русенец се развежда с М-Тел

6
Прекратяването на договор с мобилен оператор може да се окаже по-трудна задача от развод между двама съпрузи
Прекратяването на договор с мобилен оператор може да се окаже по-трудна задача от развод между двама съпрузи

Прекратяването на договор с мобилен оператор може да се окаже по-трудна задача от развод между двама съпрузи.

Читател на Dunavmost  се свърза с нашата редакция, за да се оплаче от отношението на служителка на М-Тел в Русе.

Ето и какво споделя опареният клиент на мобилния оператор (публикуваме оплакването на Д.С. без редакторска намеса):

"Здравейте, искам да изкажа възмущението си от наглото и безочливо отношение на една служителка на М-Тел в Русе към мен. 

Днес отидох до офиса на мобилния оператор в хипермаркет в квартал "Дружба" да си прекратя изтичащия ми договор. Но след като казах това на служителката се започна ходене по мъките. 

Първо ме атакува с въпросите: Защо искам да се отказвам? Дали ще ползвам услугите на друг оператор? На каква тарифа ще съм там? 

Аз отказах да й отговоря, защото това е мой личен избор и сам мога да реша какво да правя.

След това нахалната служителка започна да ми предлага други оферти.

"Абе момиче" - казвам й аз - "Не искам да слушам за офертите Ви, само ми губите времето", при което тя най-нагло ми съобщи, че съм бил длъжен да я изслушам и че такава била процедурата. Последва малък скандал с намеса на управителя, който също се опита да ме убеди в същото. Но след като ми подадоха телефона да говоря с техни колеги, без да го вземам, от разстояние само им казах, че не искам да ги слушам и изведнъж се оказа, че можело и така.

Тъкмо си помислих, че вече всичко е свършило и изведнъж момичето ми заявява, че трябвало да подавам едномесечно предизвестие, за да си спра договора и отново се почнаха разправиите. 

Аз й обяснявам, че договорът ми изтича на следващия ден и искам да го прекратя по мое желание срещу заплащане на съответната неустойка за един ден. Аз реално съм си изпълнил договора, а предизвестие се подава, след като срочният договор изтече и стане безсрочен. Служителката обаче продължава да си говори нейните работи, без да ме слуша какво й обяснявам и отказва да направи нещо, което е мое право, записано в договора ми. Последва втора намеса на управителя, който поне ме разбра и каза на служителката да ми прекрати договора от следващия ден. И изведнъж пак се оказа, че можело. 

В крайна сметка всичко, за което бях отишъл беше свършено, но след два скандала и сума ти потрошени нерви и загубено време. Предполагам, че служителката не е виновна за тази ситуация, защото просто така е била инструктирана да действа. 

Заради това искам да кажа на господата управници на М-Тел:

Не може да си позволявате да ме правите на глупак и да ме зарибявате като някое малко дете. Почуствах се унижен и на моменти безсилен пред наглостта на служителката ви. Това е проява на неуважение към мен. След като съм бил повече от 10 години ваш клиент и продължавам да съм - с друг договор, който обаче ще прекратя веднага, след като изтече срока му. 

Повече не искам да чуя за вас и никога повече няма да имам нищо общо с вас, ако ще и да останете единствения оператор в България."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари