Видял си нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Dunavmost.com заедно с кратък текст - лесно е!

Стани репортер - тук може да ни изпратите ваша снимка или видео материал Изпрати репортаж

Русе тъне в мизерия, вече не съм убедена, че е най-добрия град за живеене

2

Здравейте, бих искала да сигнализирам за една ОПАСНА за децата вече детска площадка в квартал"Здравец-Изток", която е на една година и е направена от очевидно некачествени материали.

Пластмасовите люлки "прегоряха" къде от слънцето, къде от по-тежките деца и вече болтовете им едва се задържат в пластмасата.

Стъпалата на пързалката се счупиха още през първите дни след откриването на площадката. Вратичките на площадката са в окаяно състояние, а от единичната клатеща се люлка, вече няма и спомен.

Още при първия болт, който падна от тази люлка, звъннах на посочения  на табелата телефон на фирма АС-Строй ЕООД,но,естествено,никой не дойде. Пейката е на път да "последва" участта на останалите съоръжения по площадката.

А за пясъчника....там и без коментар всяка майка ще ме разбере.

Първо,че от пясъка, ако изобщо може да се нарече така, при най-малкото разравяне се вдига страшна пушилка, която, естествено, вдишват децата; второ - едва ли има котка,която да не е ходила по нужда там и следователно пясъчника е източник на зарази(на една съседна площадка родителите вече изгребаха пясъка и го изхвърлиха още миналото лято,защото няколко деца се обринаха от пясъка) ;и трето - цялата площадка е обсипана с пясък и децата,тичайки,се пързалят и падат.

Можеше вместо тези пясъчници да се поставят, примерно,детски беседки или каквото и да е друго съоръжение за децата.Може и метачките по улиците да не заобикалят площадките,а да измитат и тях от време на време.

Освен това кошчетата вечно са препълнени.Но най-зле са люлките и е въпрос на време да стане някой инцидент.
Снимките са от юли месец. Сега люлките са в още по-плачевно състояние. Едната е тотално потрошена, а другата още малко и остава.
Защо никой не поддържа детските площадки в Русе?

Чия отговорност са и към кого трябва да се обърне човек? И защо се правят от тотално некачествени материали, които и една година не изкарват?

Иначе Русе бил най-хубавият град за живеене. Не съм убедена вече в това.

Повечето детски площадки са в същото състояние, а градът ни тъне в мизерия.

Живи и здрави да са общинарите-да си седят на топло и да си взимат заплатките......

Автор: Анна Костова
(Автор: Анна Костова - Dunavmost.com не носи отговорност за авторството на изпратените материали.
Материалите от секцията "Русенски репортери" се публикуват без редакционна намеса от екипа на Dunavmost.com)

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари