Русе е на първо място по предоставяне на социални услуги

3
Социалните услуги обхващат близо 5000 деца, младежи и пълнолетни хора в нужда
Социалните услуги обхващат близо 5000 деца, младежи и пълнолетни хора в нужда

Социалните услуги обхващат близо 5000 деца, младежи и пълнолетни хора в нужда

Публично обсъждане на планирането на социалните услуги се проведе в община Русе. Целта е те да бъдат включени в Национална карта на социалните услуги, пише БНР.

Изразени бяха мнения, според които броят на потребителите, за които ще се осигури финансиране от държавния бюджет, ще е много по-голям в сравнение с местата, които се предвиждат в социалните услуги. В хода на дискусията беше подчертано, че липсата на специалисти в сферата на социалните услуги също е съществен както на местно, така и на национално ниво.

На територията на община Русе се предлагат 49 социални услуги, като в това отношение Русе е на първо място в страната по реализирани дейности.

Те обхващат близо 5000 деца, младежи и пълнолетни хора в нужда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    3
    Брояч
    Количеството не означава качество.
  • 14
    2
    Кой ви каза
    че сте на първо място по предоставяни социални услуги?! Вие ли се самопровъзгласихте? Това София, Пловдив, Варна, Бургас трева да пасат. А специалисти няма да имате защото възнагражденията са малки и освен това в Русенския университет имате специалност Социални дейности, в която лекции води снахата на ректора, която е завършила бизнес и мениджмънт специалност, доктор е по нея и няма дори един час упражнения по социални дейности да е водила преди да я "провъзгласят за лектор". Също така една особа, каято е доктор по икономика и асистент по администрация и управление, я направиха доцент, без хабер да си има от социална работа. Сега ще имате специалисти със "супер подоготовка" по социални дейности. Да не говорим с какво образование е началникът на отдела по социални дейности в община Русе - публична администрация. Браво, направо се развинтихте!
  • 14
    1
    Извод
    Това първо място, само потвърждава факта, че в Русе има мнооого социално слаби Хора, неуспяващи с месечните си доходи да оцеляват. И защо? Защото по заплати Русе сигурно е на 301 място в България. И после, защо Хората (Хората) напускали града?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари