Русе изпраща годината с още четирима починали мъже с коронавирус

0
Съболезнования на близките!
Съболезнования на близките!

За пореден ден оздравелите са повече отколкото заразените с COVID-19 в област Русе, като за последното денонощие разликата е над 2.5 пъти.

Това сочат данните на Регионалната здравна инспекция. За изминалите 24 часа на територията на област Русе са регистрирани 47 нови случая на коронавирусна инфекция, а излекуваните са 125. 40 от новите случаи са от най-голямата община, а именно Русе. От останалите седем новозаразени по трима са от общините Бяла и Иваново, а един е от Сливо поле.

В населените места от общините Борово, Ветово, Две могили и Ценово няма новозаболели. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 7267, а излекуваните 5897. Активните случаи са 1003. Запазва се и тенденцията за спад на намиращите се на болнично лечение в региона. По последни данни към момента общо те са 229 души, като 33-ма от тях са в реанимация.

Същевременно за последното денонощие са починали още четирима мъже с положителен тест за коронавирус. Ръководството и екипът на Областната управа изказват съболезнования на роднините и близките на покойниците. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 367, като 221 от тях са мъже, а 146 жени. Всички те са на възраст между 27 и 98 години.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе отстъпва от петото място по заболеваемост, което държеше през последните няколко дни и в момента е на 13-то място по заболеваемост в страната наравно с областите Велико Търново и Враца. След тях се нареждат областите Монтана, Перник и Добрич. С най-малко нови случаи за изминалите 24 часа е област Разград – 15.

Припомняме, че ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Областния оперативен щаб апелират за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари