Още 5 души с коронавирус починаха в Русе

1
Съболезнования на близките!
Съболезнования на близките! Снимка: iStock

Три пъти повече оздравели отколкото заразени с Ковид-19 отчитат здравните власти в Русенско за последните 24 часа.

Новите случаи са 74, а излекуваните са 237. Сред заболелите през вчерашния ден има и три деца в училищна възраст. Най-много заразени има в община Русе – 55. По петима заболели има в Бяла и Две могили, по трима във Ветово и Сливо поле, двама в Иваново, както и един в Борово. Единствено в населените места от община Ценово няма нови случаи на коронавирусна инфекция.

През вчерашния ден са починали три жени и двама мъже с положителен тест за коронавирус. Активните случаи са 2072, като от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в Русенско станаха 30 015, а преболедувалите 26 216.

Справка в Единния информационен портал показва, че областта се нарежда на четиринайсето място по заболеваемост в страната. През вчерашния ден няма област без нови случаи на коронавирусна инфекция, като най-малко са регистрираните в Смолян – 24. На болнично лечение към момента в областта се намират 209 души, като 39 от тях са в реанимация. Свободните легла са 179, от които интензивните са 27.

До момента в областта са извършени 122 244 имунизации, като повторна доза са получили 56 652 души. През вчерашния ден две деца на възраст между 12 и 18 години са били ваксинирани. Бустерна доза пък са получили общо 18 583 русенци.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    доктор
    Просто това им е работата на умъртвяващите болнички в Русе, както ясно подсказва името им.
  • 0
    2
    До 1:
    Вероятната причина е ... пари.
  • 2
    1
    лице
    Хайде да се разследва защо има такава голяма смъртност от корона вирус в Русе, кой не си върши работата, нали бил лек вируса омикрон.Тогава каква е причината.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари