Русе е първата спирка на кампанията „Градина на мечтите”

0

На 10-ти октомври пътуващата „Градина на мечтите” на ЕКОПАК ще посети гр. Русе

На 10 октомври „ЕКОПАК България” АД стартира конкурс в национален мащаб под наслов „Моята зелена мечта за България”. В периода 10 октомври - 2 ноември 2014 г., учениците в страната ще имат възможност да изразят чрез авторски проект - разказ, есе, стихотворение или рисунка своята мечта за една по-красива и зелена България.

Образователната кампания „Моята зелена мечта за България” е конкурс, в който могат да вземат участие всички ученици, независимо от тяхната възраст. Всяко дете трябва  предварително да подготви своята творба и символично да я закачи на едно от дърветата в пътуващата „Градина на мечтите” на ЕКОПАК. Така творецът ще се регистрира успешно за участие в конкурса. Всички творби ще се разглеждат и оценяват след края на конкурса от три членно жури в състав писателката Ваня Щерева, публициста Константин Вълков и художника Ставри Калинов. Стоте най-добри произведения от цялата страна ще бъдат наградени на 18 ноември 2014 г. и победителите ще се обявят на страницата на конкурса www.zelena.ecopack.bg .

Русе е първата спирка на кампанията. На 10 октомври „Градина на мечтите” на ЕКОПАК ще бъде на пл.Свобода. Там младите автори ще могат да регистрират произведенията си между 10.30 и 17.30 часа. Всеки един участник освен малък подарък, може да получи и снимка за спомен.

След това инсталацията последователно ще премине през градовете Варна - 12 октомври, Бургас – 18 октомври, Хасково - 19 октомври, Велико Търново - 25 октомври, Враца - 26 октомври, Пловдив - 1 ноември и София – 2 ноември.

ЕКОПАК очаква всички млади творци да се включат в инициативата като разкажат или нарисуват мечтите си за едно по-зелено и красиво бъдеще.

За да  научат повече подробности за инициативата на ЕКОПАК учениците могат да посетят интернет страницата на кампанията www.zelena.ecopack.bg

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари