14 000 ученици ще развият практически умения в нов образователен проект

0
Целта ни е да поставим основата за цялостна промяна на начина на оценяване на знанията на учениците, каза министърът на образованието
Целта ни е да поставим основата за цялостна промяна на начина на оценяване на знанията на учениците, каза министърът на образованието Снимка: Министерство на образованието

Целта ни е да поставим основата за цялостна промяна на начина на оценяване на знанията на учениците, каза министърът на образованието

14 000 ученици ще развият практически умения по нов образователен проектПрезареди бъдещето си“ на Джуниър Ачийвмънт и фондация УниКредит. Това стана ясно на среща на министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков и представители двете организации.

„Стартирали сме серия от реформи и целта ни е да поставим основата за цялостна промяна на начина на оценяване на знанията на учениците – от наизустяване на знания към формиране на умения и компетентности,“ каза министър Галин Цоков. Затова МОН ще си сътрудничи с неправителствения сектор, социалните партньори и бизнеса в проекти и инициативи, които помагат на учениците да се подготвят за по-добра професионална и личностна реализация.

Проектът „Презареди бъдещето си“ се осъществява съвместно в няколко европейски страни, а в България стартира пилотно от януари 2024 г. в училища от областите София, Бургас, Варна, Търговище, Добрич, Плевен и Русе. Училищата, които ще участват в пилотната фаза бяха избрани на конкурсен принцип от Джуниър Ачийвмънт България на база на своята мотивация и данни от Механизма за обхват, предоставени от Министерството на образованието и науката.

Основните дейности включват обучения и методическа подкрепа за преподавателите и редица практически насочени програми за учениците, включващи обучение по финансова грамотност и умения извън класната стая, иновационни лагери, уебинари и работилници за кариерни умения, посещения в компании в родните им градове и възможности за летни стажове.

Ще са включени ученици на възраст от 10 до 19 години, като целта е те да бъдат подкрепени в развитието на ключови знания и умения, важни за пълноценното им участие в социалния и икономическия живот.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари