Румяна Бъчварова събра началниците на Пътна полиция от цяла България

0
Вътрешният министър Румяна Бъчварова и главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов проведоха работно заседание с началниците на отделите „Пътна полиция“ от цялата страна
Вътрешният министър Румяна Бъчварова и главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов проведоха работно заседание с началниците на отделите „Пътна полиция“ от цялата страна

Вътрешният министър Румяна Бъчварова и главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов проведоха работно заседание с началниците на отделите „Пътна полиция“ от цялата страна, съобщават от МВР. 

По време на срещата ръководството изложило резултатите от анализа на работата на пътните полицаи и набелязаните силни и слаби страни в дейността им, съобщи България Днес.

Системното прилагане на мерките за засилен контрол на пътя ще продължи. Той ще бъде съпътстван и от контрол на изпълнението им от страна на служителите. Резултатите са все още неудовлетворителни, подчерта министър Бъчварова и заедно с главния секретар Костов поясниха, че ще продължат да изискват от директорите на областни дирекции на МВР пряка отговорност за подобряване на организацията за постигане на желаните резултати – намаляване на броя на пътно-транспортните произшествия, на загиналите и пострадалите. Обсъдени са информационни кампании, насочени към водачите и уязвими групи участници в пътното движение, както и инициативите, планирани в рамките на традиционната акция на „Пътна полиция“.

„Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“. Програмата ще се реализира през месеците септември и октомври. Наред с полицейските операции за контрол, насочен към осигуряване безопасността на децата на пътя, пътните полицаи ще влязат в училищата, за да напомнят на ученици и родители основните правила за безопасност, а на 15 септември техният призив за спазване на основните правила за движение ще е специално насочен към първокласниците.

Източник: България Днес
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари