Румен Радев: Партиите гледат на армията ни като на донор за Украйна

2
Това е единственото, което ги интересува, когато се говори за Българската армия - как веднага да си даде оръжията, каза президентът
Това е единственото, което ги интересува, когато се говори за Българската армия - как веднага да си даде оръжията, каза президентът Снимка: Facebook

Това е единственото, което ги интересува, когато се говори за Българската армия - как веднага да си даде оръжията, каза президентът

„Недопустимо е в тази изключително сложна среда за сигурност немалка част от политическите партии да гледат на въоръжените ни сили не като гарант за териториалната цялост и сигурността на страната, а като на донор за въоръжените сили на Украйна. Това е единственото, което ги интересува, когато се говори за Българската армия – как тя веднага трябва да си даде своите оръжия“.

Това каза пред журналисти президентът Румен Радев във връзка с годишния анализ на българската отбрана, предаде bTV.

По думите му дефицитът на разбиране и консенсус в политическата класа за реалната роля и визия за развитие на въоръжените сили е едно от предизвикателствата.

"Измина година от бруталната руска агресия в Украйна, която промени драстично средата на сигурност. В тази усложнена среда, в която редица рискови прераснаха в брутални заплахи, в тазгодишния анализ се сблъскваме със същите проблеми, които бяха и в миналогодишния", каза държавният глава.

Отново се отчита недостиг на ресурси, закъсняла модернизация, недостиг на хора и свръхнатовареност на личния състав, който по думите на Радев с цената на много усилия продължава да изпълнява своите задължения и да генерира нови способности.

Румен Радев поздрави Министерството на отбраната за това, че е успяло да направи така, че България да е първата страна от източния фланг, която сформира международна бойна група.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    1
    Браво!
    Точно затова те подкрепям, Румене, защото си мъж на място! Заеби ги ония продажни педерастчета, военолюбците от ПП, ДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС, готови да продадат и майките си на американските мекерета! България ВИНАГИ е била приятелска държава с Русия, да им сера на обединените негъро-гейски щати!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари