Румен Радев: Даването на оръжие на Украйна ще задълбочи дефицита ни на способности задълго

0
Мантрата, че ще получим въоръжение като подарък от НАТО, е опасна наивност
Мантрата, че ще получим въоръжение като подарък от НАТО, е опасна наивност

Дебатът за модернизация на армията вече не търпи отлагане

"Няма място за повече отлагане на модернизацията на армията. Проблемите на българската армия в никакъв случай да не се политизират, а да се работи поне в това поле – с единствено за решаване на проблемите на въоръжените сили."

Това заяви президентът Румен Радев пред медии на полигон „Ново село”, напомняйки, че по темата вече има проведени четири Консултативни съвета по национална сигурност, предаде кореспондентът на БГНЕС.

Не знам още колко КСНС трябва да провеждам, за да убедя политиците, че трябва да има модернизация на армията. Боксуването е в резултат на непрекъснатото в годините отхвърляне на програми за модернизация, които висшето военно ръководство изготвяше и продължава да изготвя, заяви президентът и върховен главнокомандващ.

Домогването до властта в България трябва да изключват некомпетентността и лъжата - същите участваха в няколко правителства, в няколко народни събрания, сега същите бързат да доставят въоръжение на Украйна. Това е недостойна позиция, заяви още Радев.

Според него предоставянето на въоръжение за Украйна без да са въведени нови образци, ще доведе до дефицити.

Мантрата, че предоставяйки въоръжение на Украйна веднага ще получим като подарък НАТО-вско въоръжение издава некомпетентност. Всяка партия и политик с амбиция да управлява, трябва най-сетне да се ангажира за ново въоръжение и едва тогава да предоставя наличното, каза Румен Радев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари