Румен Арабаджиев влиза в борда на Пристанищен комплекс Русе

0
Арабаджиев вероятно ще бъде избран за председател на съвета на Пристанище Русе
Арабаджиев вероятно ще бъде избран за председател на съвета на Пристанище Русе

Румен Арабаджиев е назначен за член на съвета на директорите на „Пристанищен комплекс Русе“ ЕАД.

Арабаджиев, който е бивш директор на Териториалното поделение на ДП „Пристанищна инфраструктура“ във Варна, вероятно ще бъде избран за председател на съвета на русенския порт, пише Maritime.bg.

За известен период от време държавният оператор в Русе остана само с двама души в борда, тъй като действащият дотогава председател бе преназначен в „Летище Пловдив“.

Русенското държавно пристанище оперира терминали в Русе, Тутракан и Силистра. Сред терминалите е „Русе – Изток“, който е единствен речен терминал у нас, приемащ за обработка кораби при високи нива на водите на р. Дунав. Пристанището има технически капацитет за обработка на голямотонажни единици до 60 т., както и товари с по-голямо тегло или нестандартни размери, с помощта на 100-тонен плаващ кран. В района на терминал Русе – Изток има изграден и функционира Ро-Ро терминал за хоризонтална обработка на превозни средства.

Това е поредна промяна в ръководните органи на държавен пристанищен оператор за последните месеци. Припомняме, че непосредствено след изборите за Европейски парламент, смяна в борда бе извършена и в най-голямото държавно пристанище – това във Варна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари