Роми вилняха на гарата в Горна Оряховица

4
Пияните младежи ритали контейнерите за смет, трошили стъклени бутилки и счупили рампа на жп управлението
Пияните младежи ритали контейнерите за смет, трошили стъклени бутилки и счупили рампа на жп управлението Снимка: gramofona.com

Пияни роми са потрошили детския парк в района жп гарата в Горна Оряховица, алармираха местни жители

По думите им развеселената група празнувала раждането на дете на един от компанията, разказва Монитор. След като се напили те започнали да вилнеят в района на парка и на самата гара. Обръщали и ритали контейнерите за смет, трошили стъклени бутилки и счупили рампа на жп управлението.

Таксиметров шофьор, заснел вандалските изпълнения и качил клип в интернет. Малко след това  ромите започнали да го заплашват, като му казали, че в багажника на едната от колите им имало мачете автомати Калашников и бомби. Заплашвани с насилие и саморазправа били и няколко момчета, които също станали свидетели и качили снимки в социалните мрежи.

Служител на БДЖ пък разказва че срещнал една групичка от 3-4 млади роми, които се държали арогантно, ругаели на висок глас, ритали контейнерите и отправяли обиди по адрес на минаващите край тях закъснели минувачи.

Полицията нехае. Извършителите са известни и са се обаждали хора до полицията, но никакви мерки не са предприети срешу вандалите. ” възмущава се във фейсбук Лъчезар Любенов създател на неправителствената благотворителна организация „С вяра в доброто” и администратор на страницата „Добре дошли в Горна Оряховица”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари