РИОСВ - Русе започва планови проверки за чистотата на населените места

1
Ще бъдат проверени приоритетно по план общо 66 населени места
Ще бъдат проверени приоритетно по план общо 66 населени места Снимка: Dunavmost

Експертите на РИОСВ - Русе започват проверките за чистота на населените места.

От общо 22 общини на контролираната територия ще бъдат проверени приоритетно по план общо 66 населени места. Контрол ще бъде осъществен и в общините, за които са постъпили сигнали за замърсени терени или за нерегламентирано изгаряне на отпадъци. Проверките ще започнат в населените места на областите Силистра и Разград.

Съгласно изискванията на Закона за управление на отпадъците (ЗУО) кметът на съответната община отговаря за дейностите с битови и строителни отпадъци. В тези задължения попадат чистотата на населените места, организираното сметосъбиране и светоизвозване, разделното събиране на отпадъците, поддържане чистотата на общинската пътна мрежа и недопускане образуването на нерегламенитрани сметища.

Очаква се проверките да приключат до началото на август. При установени нарушения на разпоредбите на ЗУО срещу кметовете на общини ще бъдат предприети административно–наказателни мерки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари