Община Русе сезира РИОСВ заради сигналите за миризми в града

5
Община Русе подготвя сигнал и до институциите, защитаващи живота и сигурността на гражданите - прокуратура, МВР и ДАНС
Община Русе подготвя сигнал и до институциите, защитаващи живота и сигурността на гражданите - прокуратура, МВР и ДАНС Снимка: Dunavmost

Община Русе сезира Регионалната инспекция по околната среда и водите - Русе във връзка със зачестили сигнали за неприятни миризми в различни части на града и съмнения за неконтролирано изпускане на емисии от производствени предприятия.

Местната администрация предостави на контролния орган видеозаписи от камерите, които бяха монтирани преди година в индустриалната зона. Направен беше и анализ на часовия диапазон на сигналите, подадени от граждани към Дежурния общинския съвет за сигурност през последните дни.

Цялата налична информация е предадена на институцията, чиято функция е да упражнява контрол върху качеството на атмосферния въздух чрез проверки и съставяне на предписания при установяване на нарушения на екологичните норми.

Община Русе подготвя сигнал и до институциите, защитаващи живота и сигурността на гражданите - прокуратура, МВР и ДАНС, за извършване на специализирани проверки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари