РИОСВ - Русе наложи глоби за над 24 000 лева за месец юли

0
Експертите на РИОСВ - Русе извършиха 125 проверки на 122 обекта през месец юли
Експертите на РИОСВ - Русе извършиха 125 проверки на 122 обекта през месец юли

Експертите на РИОСВ - Русе извършиха 125 проверки на 122 обекта от контролираната територия през месец юли

От тях 89 са планови, а 36-извънредни, уточниха от екоинспекцията. В рамките на осъществения контрол са дадени 59 предписания за отстраняване на констатираните несъответствия с екологичното законодателство. За установени административни нарушения на рамковия Закон за опазване на околната среда и специалните закони са съставени 5 акта (АУАН).

Директорът на РИОСВ-Русе е издал 12 бр. наказателни постановления, с които на физически и юридически лица са наложени глоби и имуществени санкции в общ размер на 24 200 лв. На основание чл. 58г, ал. 1 от Закона за административните нарушения и наказания са сключени четири споразумения по съставени АУАН. Наложени са наказания „глоби“ и „имуществени санкции“ на обща сума 8 120 лв., като в 14-дневния срок са преведени 7 210 лв.

Общо събраните суми от РИОСВ-Русе по наложени глоби, имуществени санкции са 5 800 лв., а по еднократни и текущи санкции (чл. 69 от ЗООС) – 7 054,05 лв. От получените суми през месец юни 2022 г., на общините през месец юли са преведени 2 466,34 лв. Най–голяма сума е получила Община Разград – 1 386,40 лв.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари