РИОСВ санкционира Линамар, Оргахим и кмета на Русе

5
Екоинспекцията е наложила наказателни постановления за 90 000 лева
Екоинспекцията е наложила наказателни постановления за 90 000 лева Снимка: Архив

Екоинспекцията е наложила наказателни постановления за 90 000 лева

Директорът на РИОСВ - Русе инж. Цонка Христова е издала десет наказателни постановления (НП) през ноември, с които на физически и юридически лица са наложени глоби и имуществени санкции в размер на 90 000 лева.

Дружеството „Лортекс“ ЕООД, гр. Разград е санкционирано с пет наказателни постановления на обща стойност 25 000 лв., затова че не спазило дадените предписания за почистване на отпадъците от дейността, в нарушение на Закона за управление на отпадъците. За неспазване на условията в комплексните разрешителни са издадени НП на „Линамар Лайтс Металс Русе“ ЕООД и „Оргахим Резинс“ АД.

По Закона за водите наказателно постановление е издадено на „Водоснабдяване Дунав“ ЕООД - гр. Разград.

За неизпълнение на мерките в Общинската програма, което не е довело до ежегодно намаление на броя на превишенията на нормите за вредни вещества, е санкциониран кметът на Община Русе.

Общият брой на проверките през ноември е 129 на 122 обекта от контролираната територия. В рамките на осъществения контрол са дадени 48 предписания за отстраняване на констатирани несъответствия с екологичното законодателство.

През ноември са съставени 6 акта за установяване на административни нарушения.

Общо събраните суми от РИОСВ-Русе по наложени глоби, имуществени санкции са 19 076,96 лв. и по еднократни и текущи санкции (чл. 69 от ЗООС) – 3 609,40 лв. По сключени споразумения по чл. 58г от ЗАНН са постъпили 2 800 лв. От структурите на НАП през месеца са събрани и приведени 76,96 лв по имуществени санкции.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    17
    Русенец
    Една от фирмите ги изкарва тия пари до обяд. Казах ви - шестмесечен оборот! Това трябва да е глобата за фирма.
  • 6
    16
    Хвърлят прах в очите на...
    Тез’ микроскопични глоби не са страшни за големите замърсители! Могат да ги плащат всеки месец, като “такса спокойствие”, но дори и това няма да направят! Много по-страшни са цените на филтрите за пречистване, които трябва да използват и регулярно да сменят. По тази причина предпочитат да ги “глобяват”. В Румъния глобата е 16 000 евро за юридически лица и после ако продължава да мирише и трови… следва друга неприятна процедура! Обаче ….Румъния вече е нормална държава.
  • 8
    15
    MOZAK
    С тези мизерни суми, които са жестока подигравка за нас - бълха дори не ги е ухапала, газовата камера продължава да смърди ежедневно. Тези 90 хилки като ги разхвърляш по отровителите са една кръгла нула. Ще ми се да знам лицата, които определят размерите имат ли деца и тези деца къде живеят - не е ли в Русе?!? Жалка, отвратителна подигравка с нас!
  • 6
    14
    Бенедикт
    На това подобие на директор му се запали вмирисания гъз като разбра, че софетата идват. Няма да си спасиш мизерната службица селска жебно, не можеш да замажев очи с 20к. Чудя се как спиш?
  • 5
    13
    Ренегат 1
    Какъв е тоя свинчугер на снимката?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари