Длъжни ли сме да търпим мизериите на магазините?

1
На това му се вика гьонсуратлък!
На това му се вика гьонсуратлък! Снимка: Писмо до кмета на Русе / Facebook

На това му се вика гьонсуратлък!

Длъжни ли сме да търпим мизериите на магазините?

Това се пита жителка на град Русе.

"Кмете, чудя се къде живеете! Не, че ме интересува, ама дали сме в един и същи град, за това питам с риторичен въпрос! Години наред едно и също, и реакция няма! На това му се вика гьонсуратлък!", отбелязва г-жа Минчева.

"Та по темата. Ясно е ,че кашони, касетки и опаковки не ги изхвърлят домакинствата, а от кварталните магазини. Ние длъжни ли сме, да понасяме мизериите им.", пита тя.

"Имате правомощия по ЗУО /закон за управление на отпадъците, за който не знае, може и вие да не знаете, та за това/. Имате и правомощия по ЗООС. Ами глобявайте ги бе хора! Да плащат по-високи ТБО (бел.ред. такси за битови отпадъци)! То защото в тези закони има и санкции за кметовете, дето допускат образуване на сметища!", обяснява разочарованата гражданка, която сподели кадър на натрупани боклуци до контейнерите за отпадъци.

"Поне на този свят празник да бяхте почистили! Хайде със здраве и нищо друго за Вас!", завършва поста си русенката в навечерието на Великден.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    7
    1234
    Това не е битов отпадък и е редно да се извозва за сметка на магазина.
  • -7
    6
    Да, длъжна си!
    Един магазин, било и най мижавия плаща такива такси смет, които ти снимащата не плащаш и за 10 години. А по големите магазини са платили толкова, колкото ти заядлива лелке няма да платиш през живота си. Изобщо да не навлизам в темата за данъци и други налози. Иска да има магазинче на три крачки от дома и, иска да и безплатно ако може, иска магазинерите сами да си извозват отпадъците, иска, иска, иска!
  • 13
    5
    Живея в блок
    В кв.чародейка, в който в радиус от 1 км няма магазин, но козината е същата. Инспектората да следи за изхвърляне в кофите, в случай че не са пълни а боклука се остава до тях, да глобява.
  • 17
    4
    123
    Пропуснах... ТОВА НА СНИМКАТА Е ПРЕД КОНТЕЙНЕРИТЕ... ЗНАЕТЕ ЛИ КАКВО Е ОТЗАД ???? СМЕТИЩЕТО НА КВАРТАЛ ШИРОК ЦЕНТЪР В ГРАД РУСЕ , МАЛКАТА ВИЕНА..... 😡😡😡😡😡😡😡 НА НИКОЙ ОТ ОБЩИНАТА НЕ МУ ПУКА , АМА ИЗОБЩО НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВА ЗА ТАЗИ МИЗЕРИЯ... НЕ ГИ Е СРАМ ДАЖЕ РАБОТА НЕ ВЪРШАТ, НО УВЕЛИЧИХА ДАНЪЦИТЕ И ТАКСИТЕ... КЪДЕ СА НИ ПАРИТЕ , КОИТО ПЛАЩАМЕ НА ОБЩИНА РУСЕ ??? СРАМ И ПОЗОР, ГОЛЯМ ПОЗОР !!!!!
  • 13
    3
    123
    БРАВО НЕ СЕ ТЪРПИ АМА ЗАЩО , ГОСПОЖО , НЕ ПОЯСНИХТЕ КЪДЕ Е ТОВА МЯСТО ???? СТРАХ ЛИ ВИ Е ???? НАКРАЯ НА УЛ. ВИДИН , ЗАД БЛОК ТОЛБУХИН МАЛКО Е ДА СЕ КАЖЕ СМЕТИЩЕ... ТУК СА БОКЛУЦИТЕ НА ЦЯЛ КВАРТАЛ.... САМО 6 КОНТЕЙНЕРА ... ТУК ДА НЕ СМЕ СЕЛО ??? АААААА😡😡😡😡😡😡
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари